Hyppää sisältöön
Home Sadat opiskelijat kokoontuvat virtuaaliselle kansainvälisyysviikolle – teemana tunne- ja tekoäly

Sadat opiskelijat kokoontuvat virtuaaliselle kansainvälisyysviikolle – teemana tunne- ja tekoäly

HAMK järjestää perinteisen kansainvälisyysviikon, Freezing Weekin, ensi kertaa täysin virtuaalisena tapahtumana. Kyseessä on monitieteinen ja kansainvälinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen opiskelijoita ja luennoitsijoita ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna viikon teemana on tunneälyn ja tekoälyn suhde.

Tapahtuma järjestetään 8.-12.2. Kaikille tarjolla oleva avoin ohjelma pitää sisällään monialaisia, teemaan kytkeytyviä puheenvuoroja ja luentoja maanantaina 8.2. sekä tiistaina 9.2. Myös keskiviikon 10.2. tutkimusseminaariin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Alan asiantuntijoista koostuvien puhujien joukossa on muun muassa intuition tutkija, taiteen tohtori ja kirjailija Asta Raami sekä mobiiliteknologian vuorovaikutteisuuteen yli 20 vuoden ajan perehtynyt Matt Jones Swansean yliopistosta, Iso-Britanniasta. Maanantaina kuullaan myös tutkimuskeskuksen johtaja João L. Vilaçaa Portugalista. Vilaça on tutkinut tekoälyn mahdollisuuksia mm. kirurgien työssä.

Ohjelmassa on mukana myös kaksi opiskelijoille suunnattua työelämäprojektia. Toisessa näistä toimeksiantajana toimii Citymarket Hämeensaari. Toimeksiannossa piskelijat pääsevät pohtimaan tunneälyn mahdollisuuksia ateriakokonaisuuksien luomisessa. Projektiin osallistuu yhteensä yli kolmesataa opiskelijaa HAMKista sekä HAMKin partnerikorkeakouluista.

Toinen työelämäprojekti on syksyllä toimintansa aloittaneen RUN -Eurooppa-yliopiston eli HAMKin ja seitsemän muun eurooppalaisen korkeakoulun opiskelijoille suunnattu, ensimmäinen yhteinen toteutus, josta vastaavat HAMK ja portugalilainen Polytechnic of Cavado and Ave. Tämän Design Expedition -opintojakson aikana opiskelijat eri maista ja eri aloilta kehittävät yhdessä ratkaisuja yritysyhteistyökumppani Osuuskauppa Hämeenmaan haasteeseen parantaa kaupassakäynnin tunnekokemusta.

Freezing Weekin järjestää HAMKin yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikkö nyt seitsemännen kerran.

Lisätietoja

Riikka Kekäläinen-Alkio (Freezing Week)
johdon assistentti, yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
040 751 4051
[email protected]

Jukka Raitanen (Design Expedition –projekti)
yhteisömanageri, HAMK Design Factory
Hämeen ammattikorkeakoulu
040 836 8807
[email protected]