Hyppää sisältöön
Home Syksyn yhteishaku päättyi – kiitokset hakijoille!

Syksyn yhteishaku päättyi – kiitokset hakijoille!

Syksyn 2022 yhteishaku korkeakouluihin on päättynyt. HAMK vastaanotti yhteensä 2203 hakemusta, joista 968 hakijaa jätti hakemuksensa ensisijaisesti HAMKiin.

Yhtä aloituspaikkaa kohden vastaanotettiin 8,5 hakemusta, joista ensisijaisia hakemuksia oli 3,7.

Hakijamäärä laski jonkin verran viime syksyn yhteishausta. Haettavia koulutuksia oli viime vuoteen verrattuna kaksi vähemmän. Tällä kertaa mukana haussa ei ollut myöskään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella suoritettavaa sairaanhoitajan monimuotokoulutusta, mikä osaltaan vaikutti hakijamäärään.

Haussa olivat seuraavat AMK-koulutukset:

Konetekniikka / päiväopetus / Riihimäki
Liiketalous (muuntokoulutus) / päiväopetus / monimuoto / Hämeenlinna
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka / monimuoto / Hämeenlinna
Rakennusmestari / monimuoto / Hämeenlinna
Sairaanhoitaja / monimuoto / Valkeakoski
Sosionomi (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna
Sähkö- ja automaatiotekniikka / monimuoto / Valkeakoski
Tieto- ja viestintätekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Hakijamäärällä mitaten suosituimmat hakukohteet olivat rakennus- ja yhdyskuntatekniikan monimuotototeutus (452 hakemusta) sekä yli kolmellasadalla hakemuksella sähkö- ja automaatiotekniikan monimuotototeutus sekä tieto- ja viestintätekniikan päivätoteutus. Monimuotototeutuksissa opiskellaan pääsääntöisesti työn ohessa.

HAMKin päivä- ja monimuotototeutuksissa opiskelijavalinta tehdään todistusten perusteella tai AMK-valintakokeella. Muuntokoulutuksissa valinta tehdään portfolioiden perusteella. Rakennusmestareiden koulutuksesssa puolestaan valintatapana on vain valintakoe ja mahdollinen alan työkokemus.

Todistusvalinta ja valintakoe

Syksyn yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 20.10.2022. Ne hakijat, jotka eivät tule todistusvalinnassa valituksi ylimpään hakutoiveeseensa, voivat vielä tavoitella opiskelupaikkaa ylemmältä hakutoiveeltaan osallistumalla AMK-valintakokeeseen viikolla 44. Valintakokeen voi suorittaa missä tahansa Suomen ammattikorkeakoulussa, joka järjestää valintakokeen. Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeeseen täyttäessään syksyn yhteishaun hakulomakettaan. Ilmoittautuminen kokeeseen on sitova eikä aikaa ja paikkaa voi enää vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Jos hakija tulee valituksi todistusvalinnassa mieleiseensä koulutukseen, hänen ei tarvitse enää osallistua AMK-valintakokeeseen. Lisätietoa valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

HAMKissa kokeet järjestetään 31.10.2022 ja 1.11.2022 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella ja Riihimäen kampuksella. Valintakoe on digitaalinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 25.11.2022. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 2.12.2022 klo 15.00 mennessä. Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuussa 2023.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut
Hämeen ammattikorkeakoulu
03 6464501
[email protected]