Hyppää sisältöön
Home Syksyn yhteishaku päättyi – tammikuussa HAMKissa aloittaa 340 uutta Maailman parastajaa!

Syksyn yhteishaku päättyi – tammikuussa HAMKissa aloittaa 340 uutta Maailman parastajaa!

Vastaanotimme yli 2500 hakemusta yli 2200 hakijalta syksyn yhteishaussa. Vetovoimaisimmat koulutukset olivat rakennus- ja yhdyskuntatekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutukset.

Tammikuussa alkavissa koulutuksissa on opiskelijoille tarjolla yhteensä 340 opiskelupaikkaa. Yhtä paikkaa kohden vastaanotettiin 7,5 hakemusta.Syksyn yhteishaku on kasvattanut suosiotaan, ja hakijamäärämme nousi muutamalla sadalla viime vuodesta. Tänä syksynä haussa oli mukana kaksi koulutusta enemmän viime vuoteen verrattuna.

Yli tuhat hakijaa lähetti hakemuksensa ensisijaisesti HAMKiin.

Haussa olivat seuraavat AMK-koulutukset:

Hevosalan liiketoiminta / monimuoto / Forssa, verkkototeutus

Konetekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Liiketalous (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka / monimuoto / Hämeenlinna

Rakennusmestari / monimuoto / Hämeenlinna

Sairaanhoitaja / monimuoto / Forssa

Sosionomi (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna

Sähkö- ja automaatiotekniikka / monimuoto / Valkeakoski

Terveydenhoitaja (muuntokoulutus) / monimuoto / Hämeenlinna

Tieto- ja viestintätekniikka / päiväopetus / Riihimäki

Hakijamäärällä mitaten suosituimmat hakukohteet olivat rakennus- ja yhdyskuntatekniikan monimuotototeutus (475 hakemusta) sekä yli neljällä sadalla hakemuksella tieto- ja viestintätekniikan päivätoteutus. Monimuotototeutuksissa opiskellaan pääsääntöisesti työn ohessa. Koulutuksiimme voi tutustua verkkosivullamme.

Päivä- ja monimuotokoulutuksiin valitsemme opiskelijat joko todistuksen tai AMK-valintakokeen perusteella. HAMKin muuntokoulutuksiin valitaan opiskelijat ennakkotehtävän, eli portfolion perusteella. Jos hait muuntokoulutukseen, muistathan palauttaa portfolion 21.9.2023 klo 15.00 mennessä lataamalla sen hakemuksellesi Oma opintopolku –palvelussa.

Tietoa AMK-valintakokeesta

Syksyn yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan lokakuun puolen välin jälkeen. Ne hakijat, jotka eivät tule todistusvalinnassa valituksi ylimpään hakutoiveeseensa, voivat vielä tavoitella opiskelupaikkaa ylemmältä hakutoiveeltaan osallistumalla AMK-valintakokeeseen viikolla 44. Valintakokeen voi suorittaa missä tahansa Suomen ammattikorkeakoulussa, joka järjestää valintakokeen. Hakijan tulee ilmoittautua valintakokeeseen täyttäessään syksyn yhteishaun hakulomakettaan. Ilmoittautuminen kokeeseen on sitova eikä aikaa ja paikkaa voi enää vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Jos hakija tulee valituksi todistusvalinnassa mieleiseensä koulutukseen, hänen ei tarvitse enää osallistua AMK-valintakokeeseen. Lisätietoa valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

HAMKissa kokeet järjestetään 30.10.2023 ja 31.10.2023 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella. Valintakoe on digitaalinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla kannettavalla tietokoneella.

Syksyn yhteishaussa mukana olevien kaikkien koulutuksien valintojen tulokset tulee julkaista viimeistään 24.11.2023.