Hyppää sisältöön
Home Events Musiikki ja elämänkaari – Seminaari musiikista 8.4. Hämeenlinnassa

Musiikki ja elämänkaari – Seminaari musiikista 8.4. Hämeenlinnassa

Musiikki ja elämänkaari – Seminaari 8.4.2024. klo 9:00-16:00 Visamäen kampuksen auditorio, Hämeen Ammattikorkeakoulu, Visamäentie 35 A, 13100 Hämeenlinna

Neurologian, kasvatustieteen, terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden asiantuntijat kokoontuvat jälleen kerran Hämeenlinnassa musiikki yhdyssiteenä. Musiikki ja elämänkaari –seminaari tarjoaa ammattilaisille, opiskelijoille, vapaaehtoistyötä tekeville sekä muuten aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua musiikin vaikutuksiin ihmisen eri elämän vaiheissa, sekä sen potentiaaliin kaikkien hyvinvoinnin edistämisessä: nuoret ja ikääntyneet, terveet ja sairaat.

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen hallinnoima hanke Oman elämäni sävelet järjestää seminaarin kolmatta vuotta peräkkäin yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Tapahtuma laajenee huomattavasti sisällöltään verrattuna edellisiin vuosiin. ”Musiikin vaikutuksia tutkitaan yhä useammin eri tieteenaloilla”, pohtii hankevastaava Jorge Martín. ”Ajankohtainen esimerkki on se, miten ikääntyvässä yhteiskunnassa musiikki voi toimia keinona kuntoutuksessa ja hoivaavassa ympäristössä”.

Seminaari koostuu kolmesta luennosta. Luennoitsijat ovat omien kenttiensä kärkinimiä: kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija Liisa-Maria Lilja-Viherlampi, musiikkikasvattaja ja psykologi Suvi Saarikallio sekä neurologi ja aivotutkija Seppo Soinila. Yhdysteemana toimii musiikki monipuolisena kokemuksena ja tärkeänä muutosvoimana läpi ihmisen elämänkaaren. Miten musiikki tuottaa mielihyvää ja nautintoa, mutta myös aktivoi aivoja laajasti ja edistää hyvinvointia.

Tämän lisäksi seminaarin toinen osa koostuu työpajoista, joihin seminaarin kävijät saavat osallistua. Ammattilaisia kuten hoivamuusikko Terhi Lehtovaara tai Eläkeliiton kouluttaja Heini Siltainsuu tuovat esiin musiikkipohjaisia työkaluja ja menetelmiä toimintakyvyn ylläpitämiseen, oppimista tukemiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen opetus- ja kuntoutuskäytössä.

Lisätiedot

Jorge Martín
hankevastaava
p. 044 775 4455
Oman elämäni sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hanke
Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry