Hyppää sisältöön
Home Events Seminaari: Olennaiset esteettömyystiedot kaikille matkustajille

Seminaari: Olennaiset esteettömyystiedot kaikille matkustajille

Esteettömän liikkumisen matkaketjut -seminaari järjestetään 6.3.2024 kello 13:00-16:00. Paikka: HAMK Riihimäen kampus, Iso-Auditorio, Kaartokatu 2.

Esteettömyystiedot ovat tärkeitä kaikkien matkustajien, erityisesti liikuntarajoitteisten ja muiden erityistarpeiden omaavien henkilöiden, matkustusmukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Näiden tietojen tarjoaminen julkisen liikenteen käyttäjille voi mahdollistaa esteettömän matkustuskokemuksen ja lisätä matkustusmukavuutta ja -turvallisuutta kaikille.

ERSAD (European Railway Stations Accessibility Database) on tietokanta, joka tarjoaa tietoa juna-asemien esteettömyydestä. Se perustuu NeTEx (Network Timetable Exchange) tietomallinnukselle. Seminaarissa avataan, miten ERSADiin tallennettu tieto hyödyttää matkustajia ja miten sitä voidaan hyödyntää reittioppaissa sekä matkustuskokemuksen parantamisessa.

Seminaarin paneelikeskustelu tarkastelee eri toimijoiden näkökulmia esteettömyystietojen tuottamisessa ja niiden merkitystä matkustajille eri tarpeisiin vastaamisessa. Yhteenvetona, seminaari pyrkii edistämään esteettömyystiedon saatavuutta ja merkitystä kaikille matkustajille julkisessa liikenteessä sekä avaa näkökulmia julkisen liikenteen esteettömyyden suunnittelun ja infrastruktuurin kehittämistavoitteista.

Ohjelmassa

12.45 Virvokkeita

13.00 Tervetuloa seminaariin​

13.10 – 13.40 ​Solmukohtien esteettömyys NeTEx tietomallinnuskehikossa / Atte Partanen, HAMK​

13.40 – 14.15 Pysäkkien ja asemien esteettömyystiedon esittäminen / Joona Packalen, HSL​

14.15 – 14.30 Tauko​

14.30 – 15.00 Mitä hyötyä ERSAD –esteettömyyden inventaari tuo matkustajalle / Jaakko Rintamäki, Fintraffic

15.00 – 15.30 Paneelikeskustelu: Esteettömyystietojen tuottaminen matkustajille / Keskustelijoina: Kimmo Männistö, Riihimäen kaupunki; Tuomo Kinnunen, Matkahuolto; Seppo Nikkanen, Uudenmaan ELY-keskus, Eila Aalto, Riihimäen seudun reuma-tules ry, Ari Tonteri, Riihimäenseudun näkövammaiset ry. Keskustelua vetää Merja Saarela, HAMK.​

15.30 Seminaarin päätössanat​