Hyppää sisältöön

Siirtohaku

Jos opiskelet jossakin muussa suomalaisessa korkeakoulussa, voit hakea siirtoa HAMKiin kesken opintojesi!

Siirry HAMKin opiskelijaksi!

Jos kesken opintojesi huomaatkin, että haluaisit jatkaa opintojasi HAMKissa, toivotamme sinut tervetulleeksi! Hae meille opiskelijaksi siirtohaku -nimisessä haussa, jolloin sinun ei täydy osallistua esim. valintakokeisiin uudelleen.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

 • opintosi ovat edenneet aikataulussa (45 opintopistettä lukuvuosi), ja sinun on mahdollista suorittaa tutkintosi loppuun alkuperäisessä opiskeluaikataulussasi. Siirtyminen ei ole mahdollista, jos siirto pidentäisi opiskeluaikaasi.
 • Olet opiskellut nykyisessä korkeakoulussasi vähintään yhden vuoden (AMK-opiskelijat), tai YAMK-opiskelijana yhden lukukauden.

Yliopisto-opiskelija: Jos sinulla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Tutustu tarkemmin siirtohaun ohjeisiin ja kriteereihin alla. Koulutuskohtaiset lisäohjeet löydät koulutusten omilta sivuilta:

Siirtomahdollisuudet

Siirtohaku toisesta korkeakoulusta HAMKiin luvuodelle 2024

Hienoa, että haluat siirtyä opiskelemaan HAMKiin! Täältä löydät ohjeet, kuinka se onnistuu.

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana. Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirtoa vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

 • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi. Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
 • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

 • 2. – 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)
 • 1. – 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

 • Ajantasainen opintosuoritusote 
 • Selvitykset keskeneräisistä opinnoista
 • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
 • Opiskelutodistus (läsnä- ja poissaolokaudet)

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 23.5. ja syksyn siirtohaussa 22.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

 • 30.6. (syksyllä alkavat opinnot)
 • 15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. 

HUOM! Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Siirto HAMKin sisällä koulutuksesta toiseen

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Opintojen ohjaaja antaa sinulle lisätietoja mahdollisuuksistasi.