Hyppää sisältöön
Home Tutustu HAMKin tutkimukseen Tutkijoiden yössä ja osallistu keskustelufestivaaleille syyskuun viimeisenä viikonloppuna

Tutustu HAMKin tutkimukseen Tutkijoiden yössä ja osallistu keskustelufestivaaleille syyskuun viimeisenä viikonloppuna

Hämeenlinnassa tapahtuu syyskuun viimeisenä viikonloppuna paljon. Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) järjestää toista kertaa oman Tutkijoiden yö -tapahtumansa. Tutkijoiden yössä pääsee itse kokemaan ja tutustumaan, millaista tutkimusta meillä HAMKissa tehdään. Samana viikonloppuna HAMK on mukana myös Ylen Hyvin sanottu ‑keskustelufestivaaleilla, joka niin ikään järjestetään toista kertaa Hämeenlinnassa.

HAMKin Tutkijoiden yö 29.9. Kauppakeskus Goodmanissa ja Olutravintola Birgerissä

Tutkijoiden yö on eurooppalainen tiedetapahtuma, joka järjestetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. HAMK on nyt mukana tapahtumassa toista kertaa. Tutkijoiden yö -tapahtumia järjestetään lisäksi mm. Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa ja Helsingissä.

Tapahtumapisteellämme Kauppakeskus Goodmanissa (Kaivokatu 7, Hämeenlinna) pääsee itse kokemaan, kuulemaan ja katselemaan, millaista tutkimusta teemme HAMKissa. Luvassa on mm. sinilevän tunnistamista, hellyyttävää robotiikkaa ja älykkään automatiikan esittelyä. Tapahtumapisteellemme ovat tervetulleita kaikenikäiset klo 17–20. Goodmanissa on samaan aikaan käynnissä Pimeän kaupan ilta, joten vilskettä oletettavasti riittää!

Olutravintola Birgerissä (Raatihuoneenkatu 5, Hämeenlinna) puolestaan pohditaan, miten jokainen meistä voi pienin teoin vaikuttaa positiivisesti lähiympäristöönsä ja koko maailmaan. Tutkijayliopettaja Outi Tahvonen (HAMK Bio) kertoo luontosuhteen edistämisestä, tutkijayliopettaja Katja Vähäsantanen (HAMK Edu) tunteiden merkityksestä työelämässä ja tutkijayliopettaja Jari Jussila (HAMK Design Factory) kestävästä liiketoiminnasta. Keskustelua luotsaa kehittämispäällikkö Maria Lassila-Merisalo. Keskustelu alkaa klo 19.30.

Hyvin sanottu ‑keskustelufestivaali 29.–30.9. Verkatehtaalla

Keskustelukulttuuria edistetään Verkatehtaalla (Paasikiventie 2, Hämeenlinna) kahden päivän ajan. Koko Hyvin sanottu ‑keskustelufestivaali on kaikille avoin ja ilmainen. Perjantain ohjelmassa on työelämäpainotus, lauantai on suunnattu kaikelle kansalle.

HAMK järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa perjantaina klo 17–18.30 keskustelun otsikolla Lumovoimainen Hämeenlinna. Sen fasilitoi markkinointiviestinnän suunnittelija Kia Partanen ja mukana keskustelemassa on mm. vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä. Tervetuloa kuuntelemaan tai vaikka osallistumaan keskusteluun itsekin! Jokaisessa pop up ‑keskustelussa on vapaita paikkoja.