Hyppää sisältöön
Home Uutta kirjaston e-aineistotarjonnassa 2023

Uutta kirjaston e-aineistotarjonnassa 2023

Vuodenvaihde on taas tuonut muutoksia HAMKin e-aineistotarjontaan, tässä niistä tärkeimmät.

Ebsco BSE käytössä enää tammikuun loppuun

Ebsco Business Source Elite -lehtikokoelma on käytössämme enää tammikuun loppuun. Vähäisellä käytöllä ollut kokoelma on korvattu Sagen lehtipaketilla.

Sage käyttöön tänä vuonna myös HAMKissa

Sagen monialainen lehtipaketti on nyt myös HAMKin käytössä. Sagen lehtikokoelmaan pääset kirjautumaan osoitteesta https://journals-sagepub-com.ezproxy.hamk.fi. Lisätietoja palvelusta löydät erillisestä tiedotteesta, joka julkaistaan pian.

Uutta: RT Tilalaskenta käyttöön

RT-kustannuslaskennan lisenssiämme on täydennetty uudella asuinkerrostalojen tilalaskennan osiolla. Katso RT-tilalaskennan ennakkoesittely syyskuulta.

Alma Talentin Esihenkilötyö nyt myös HAMIn käytössä

Hämeen ammatti-instituutin (HAMI) opiskelijoille ja henkilökunnalle on hankittu käyttöoikeus Alma Talentin Verkkokirjahyllyn Esihenkilötyö-osuuteen, joka sisältää lähes 80 e-kirjaa. Lisätietoja ja kirjautumisohjeet toimitetaan myöhemmin.

Koko Verkkokirjahylly on edelleen HAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä.

Kotimaiset ammattilehdet nyt etäkäytössä

Kirjaston tarjoamat kotimaiset ammattilehdet on saatu etäkäyttöön tästä vuodesta alkaen. Samalla tiivistimme kokoelmaa niin, että se käsittää nyt vain alojen tärkeimmät julkaisut: yhteensä kuusitoista kotimaista ammattilehteä.

Näköislehtiä voit lukea oppilaitoksen koneilta tai etäkäytössä HAMKin käyttäjätunnuksella osoitteessa https://hamk.emagz.fi.

Flipsterin lehtikokoelmaan lisää tarjontaa

Ulkomaisia näköislehtiä on lisätty Flipster-kokoelmaan: Bloomberg Businessweek (eurooppalainen painos) ja Forbes ovat tervetullut lisä Suomen toiseksi yritteliäimpään korkeakouluun. Aiemmin painettuina tilatut Linux Format ja Uppercase ovat myös siirtymässä verkkoon ja tulevat käyttöön Flipsterissä helmikuun alusta alkaen.

Flipster-kokoelman näköislehdet ovat kaikki edelleen etäkäytössä. Näköislehtien käyttöön suosittelemme ilmaista Flipster-sovellusta, johon voi kirjautua HAMKin tunnuksilla.

Elektra on sulkeutunut

Kotimaiset tiedejulkaisut yhteen koonnut Elektra on suljettu vuodenvaihteessa. Suuri osa Elektran sisällöstä löytyy jo nyt avoimesta journal.fi-palvelusta. HAMK Finnassa olevat linkit on päivitetty lehtien uuteen sijaintiin. 

Jos Elektra ja sen historia kiinnostaa, suosittelemme Jyrki Ilvan artikkelia Viimeiset lataukset