Hyppää sisältöön
Home Vuoden ensimmäinen yhteishaku päättyi – HAMKin hakijamäärä jatkaa kasvuaan

Vuoden ensimmäinen yhteishaku päättyi – HAMKin hakijamäärä jatkaa kasvuaan

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyi 20.1. Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) vieraskielisiin koulutuksiin haki määräaikaan mennessä 1 445 hakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 1 150, joten hakijoiden määrä on noussut neljänneksen.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa olivat mukana HAMKin kaikki kahdeksan englanninkielistä AMK-koulutusta ja yksi englanninkielinen YAMK-koulutus. HAMKin osalta yhteishaku oli suunnattu Suomessa asuville hakijoille.

HAMKin koulutuksista suosituin oli Valkeakoskella sijaitseva International Business -koulutus, jonka päivätoteutuksen hakemusten määrä nousi yli 60 prosenttia viime vuoteen verraten. Myös ensimmäistä kertaa haussa olleet uudet koulutukset herättivät kiinnostusta. HAMKin Mustialan kampuksella Tammelassa ensi syksynä alkava AMK-tasoinen Smart Organic Farming koulutus keräsi yli 120 hakemusta ja HAMKin uusin YAMK-koulutus Sustainable Technologies lähes 70 hakemusta. Sustainable Technologies -koulutus on tarjolla vielä uudestaan erillishaussa maaliskuussa, jolloin haettavana ovat myös HAMKin suomenkieliset YAMK-ohjelmat.

Opiskelijat valitaan koulutuksiin pääosin valintakokeiden perusteella, sillä todistusvalinta ei ole käytössä vieraskielisissä ohjelmissa. Valintakokeet järjestetään helmi-huhtikuun välisenä aikana joko verkossa tai kampuksilla. Hakijoiden on syytä tutustua huolella saamiinsa ohjeisiin, koska valintatavoissa on eroja koulutusten välillä. Hakijat saavat valintojensa tulokset koulutuksesta riippuen maalis-huhtikuussa. Opinnot alkavat syksyllä 2021.

Ulkomailla asuvien haku jatkuu

Ulkomailla asuvat hakijat voivat vielä hakea HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin HAMKin omassa, pitkässä erillishaussa, jonka haku jatkuu 17.5.2021 saakka. Erillishaun kautta HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin on tähän mennessä hakenut yli 350 hakijaa ympäri maailmaa. Viime vuonna erillishaun kautta hakeneita oli tähän aikaan noin 270 hakijaa, joten kiinnostus HAMKia kohtaan maailmalla on kasvanut koronapandemiatilanteesta huolimatta. Suurin osa hakijoista tulee Euroopan ulkopuolisista maista ja hakijoiden joukossa on kaikkiaan yli 50 kansalaisuutta. Eniten hakemuksia on tähän mennessä tullut Marokosta, Nigeriasta ja Iranista.

Yhteensä sekä yhteishaun että erillishaun kautta HAMKin ensi syksynä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin on siis tähän mennessä hakenut lähes 1 800 hakijaa. Hakuaika jatkuu toukokuulle, joten lopullinen hakijamäärä tullee haun päättyessä olemaan vielä merkittävästi suurempi. Hakijamäärä HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin on kasvanut tasaisesti viime vuodet.

HAMK on määrätietoisesti lisännyt englanninkielistä koulutustarjontaa viime vuosina. Strategiansa mukaisesti HAMK rakentaa vahvaa kansainvälistä korkeakouluyhteisöä ja tavoittelee merkittävää opiskelijamäärän kasvua vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja:

Kati Heikkinen
Kansainvälisten palveluiden päällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505171581
[email protected]