Yrittäjä Turo Nylund on HAMKin vuoden alumni - Hämeen ammattikorkeakoulu
Yrittäjä Turo Nylund on HAMKin vuoden alumni
Vuoden alumni Turo Nylund

Yrittäjä Turo Nylund on HAMKin vuoden alumni

15.12.2021 15:10

Ohjelmointialalla yrittäjänä toimiva Turo Nylund on Hämeen ammattikorkeakoulun vuoden alumni. Hän on valmistumisensa jälkeen pitänyt aktiivisesti yhteyttä HAMKiin ja myös työllistänyt useita opiskelijoita yritykseensä.

Array

Turo Nylund valmistui HAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksesta vuonna 2012. Hän toimi sen jälkeen HAMKissa projektiassistenttina, projektinvetäjänä ja ohjelmistokehityksen opetustehtävissä. Hän siirtyi pyörittämään täysipäiväisesti ohjelmistoalan yritystään Sovelluskontti Oy:tä vuonna 2018, mutta on jatkanut tiivistä yhteydenpitoa entiseen opinahjoonsa.

Vuoden alumni -tunnustus myönnetään Nylundille, sillä hän on valmistumisensa jälkeen osallistunut opetuksen kehittämiseen ja työllistänyt opiskelijoita paitsi oman yrityksensä myös asiakkaidensa projekteihin. Hän ymmärtää eri osapuolten tarpeet ja odotukset ja hoitaa oman roolinsa viimeisen päälle.

Nylundin mukaan häntä on motivoinut auttamisen halu ja se, että hän tunnistaa it-alan yritysten tarpeet sekä potentiaalin, jota alan opiskelijoista löytyy.

”Opiskelijoiden avulla ja hyvällä ohjauksella voidaan kokeilla riskittömämmin erilaista ongelmanratkaisua. Jos lopputulos näyttää hyvältä, niin yhteistyö voi siitä vielä jatkuakin.”

Nylundin omalle yritykselle erilaiset opiskelijoiden harjoittelut, projektit ja kontaktit ovat olleet isossa roolissa työvoiman saannin kannalta. Nylund on yrittäjäksi ryhtymisensä jälkeen tarjonnut vuosittain harjoitteluja, projekteja ja pysyviä töitä parille, kolmelle opiskelijalle vuosittain. Yrityksellä on tällä hetkellä neljä työntekijää, ja heistä lähes kaikilla on HAMK-tausta.

Tunnustus myönnettiin Turo Nylundille 15.12. HAMKin valmistumisjuhlassa. Hän on iloinen ja yllättynyt tunnustuksesta.

”Yritysmaailmassa tunnustukset ovat usein kilpailun takana. Siinä mielessä tuntuu kivalta, että oma toiminta on huomattu, vaikka tässä ei ole pyrkinyt mihinkään palkintoon. Itselle yhteydenpito on ollut luonteva osa omaa arkea.”

Lisätietoja:

Turo Nylund
toimitusjohtaja
Sovelluskontti Oy
050 3292 224
sovelluskontti@sovelluskontti.com

Maria Lassila-Merisalo
strategisen viestinnän päällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505745329
maria.lassila.merisalo@hamk.fi