Hyppää sisältöön
Home Ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi Seija Mahlamäki-Kultaselle

Ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi Seija Mahlamäki-Kultaselle

HAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun pitkäaikainen johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen on saanut ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin työstään ammatillisen opettajakoulutuksen kehittämisen hyväksi.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin filosofian tohtori, ammattikasvatuksen dosentti Seija Mahlamäki-Kultaselle sekä filosofian tohtori Jari Laukialle. Kultaiset ansioristit luovutettiin AMKE-päivien yhteydessä 17.4.2024.    

AMKE ry:n mukaan Sekä Seija Mahlamäki-Kultanen että Jari Laukia ovat kehittäneet ammatillista opettajakoulutusta, sen vetovoimaa ja tutkimusperusteisuutta merkittävällä tavalla. Laukia toimi Haaga-Helia ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajana ja Mahlamäki-Kultanen HAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun yksikön johtajana. Mahlamäki-Kultanen aloitti yksikön johtajana vuonna 2007 ja on jäänyt tehtävästä tänä keväänä eläkkeelle.

AMKE ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu perustelee valintoja AMKEn tiedotteessa seuraavasti:

“Jari Laukia on tehnyt merkittävää tutkimusta ammatillisesta koulutuksesta ja sen historiasta. Lisäksi hän on kehittänyt ammatillisen opettajakoulutuksen vientiä. Seija Mahlamäki-Kultanen on puolestaan vaikuttanut vahvasti Skills Finland ry:n huippuosaamistoiminnassa. Hän on toiminut myös useita vuosia opettajankoulutusfoorumin puheenjohtajana.”

Mahlamäki-Kultanen sanoo olevansa kiitollinen huomionosoituksesta, joka tekee näkyväksi ammatillisen koulutuksen arvonnousun ja modernisaation sukupolven työn.

“Merkittävimmät saavutukseni olen kokenut HAMKssa, kun olen saanut johtaa ja yhteensovittaa huippuosaavan henkilöstömme työtä. HAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on Suomen suurin ammatillisten opettajien kouluttaja, laatupalaute ja tuloksellisuus ovat huipputasoa ja kansainvälinen kehittämispalvelumme globaalisti kysyttyä.”

Mahlamäki-Kultanen pitää merkittävimpinä saavutuksinaan ammattikasvatuksen tutkimuksen osalta laadullisen tietoteknisen analyysin sekä tohtorikoulutuksen ja koulutuksen rakenteellisten uudistusten arviointien kehittämiseksi tehtyä työtä.

“Ammatillisen opettajankoulutuksen tulevaisuuden osalta näkisin, että sen tulee säilyttää työelämäläheinen ja oppimisen moninaisuuden huomioiva toteutustapa”, Mahlamäki-Kultanen sanoo. 

Ammatillisen koulutuksen ansioristi myönnetään tunnustuksena pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta ammatillisen koulutuksen hyväksi. Ansioristin myöntää AMKE ry:n hallitus