Hyppää sisältöön
Home Elise Stenroos on metsätalouden koulutuksien uusi koulutuspäällikkö Evolla

Elise Stenroos on metsätalouden koulutuksien uusi koulutuspäällikkö Evolla

Elise Stenroos aloittaa Metsätalouden ja Sustainable Forest Management -koulutuksen koulutuspäällikkönä Evolla vuodenvaihteessa. Elise on aiemmin toiminut Evolla lehtorina, ja odottaa innolla, että pääsee kehittämään koulutuksen ja kampuksen toimintaa yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Koulutuksien nykyinen koulutuspäällikkö Antti Sipilä siirtyy lehtoriksi.

Stenroos on valmistunut metsänhoitajaksi 2000-luvun alkupuolella Helsingin yliopistosta ja on toiminut suuren osan urastaan Stora Enson puunhankintaorganisaatiossa. Asiantuntijatehtäviä on ollut muun muassa korjuun, kuljetuksen ja suunnittelun parissa sekä erilaisten operatiivisten tiimien vetäminen aina valtakunnallisen kuljetusprosessin vetämiseen. Valmistumisensa jälkeen hän toimi muutaman vuoden ympäristökasvatuksen parissa. Koulutus- ja opetustehtävät ovat olleet mieluisia ja hän hankki pedagogisen pätevyyden HAMKin ammatillisessa opettajakoulutuksessa reilusti ennen oman uransa aloittamista HAMKissa.

Stenroos on työskennellyt Evon kampuksen metsätalouden koulutuksessa noin kolme vuotta. Sinä aikana hän on ollut mukana puunhankinnan opetuksessa, mutta myös perustaitojen kuten metsänhoidon ja metsäekologian opetuksessa sekä metsäpalveluliiketoiminnan moduulissa.

Kysyttäessä, mitä asioita Stenroos haluaisi kehittää metsätalouden koulutuksessa ja kampuksella, hän vastaa laajasti: ”Evolla on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta ja odotan innolla, että pääsemme yhdessä kehittämään Evon toimintaa muun muassa opetussuunnitelman päivityksen kautta. Opetussuunnitelman päivityksen myötä meille avautuu myös uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä niin yrityselämän kuin muiden koulutusten kanssa. Olemme metsän keskellä oppimassa metsistä, joka on ehdottomasti yksi vahvuutemme, mutta opetuksen monipuolistaminen erilaisten yhteistyöprojektien kautta on tavoitteenamme.”

Stenroos toivoo, että uudessa roolissaan hän pääsee kehittämään metsätalouden koulutusta HAMKin strategisten tavoitteiden pohjalta huomioiden Evon vahvuudet ja ominaispiirteet.

”Maailman ja toimintaympäristömme muuttuessa on tärkeää, että pystymme vastaamaan muutokseen säilyttäen kuitenkin laadukkaan opetuksen”, Stenroos summaa.

Metsätalouden tämänhetkinen koulutuspäällikkö Antti Sipilä siirtyy vuodenvaihteessa lehtorin tehtäviin Evolla. Sipilä  jatkaa opetustehtävien lisäksi myös vahvasti mukana metsätalouden verkostotoiminnassa.

Lisätietoja: