Hyppää sisältöön
Home Ensimmäinen vuosi terveydenhoitajaopiskelijana

Ensimmäinen vuosi terveydenhoitajaopiskelijana

Anna Kauhanen on ensimmäisen vuoden opiskelija ja hän suorittaa HAMKissa kaksoistutkintona terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan opinnot. Koulupaikan saatuaan hän opiskeli hetken Tampereelta käsin, mutta muutti sitten Hämeenlinnaan. Anna iloitsee myös sitä, että koulusta oli helppoa saada kaveriporukka.

Tampereelta Hämeenlinnaan

Anna päätyi opiskelemaan HAMKiin viime vuoden kevään yhteishaun kautta. Hämeenlinna vaikutti mukavalta kaupungilta ja sijaitsee lähellä Tamperetta, joten HAMK vaikutti sopivalta opiskelupaikalta. Anna opiskeli aluksi Tampereelta käsin, mutta päätti muuttaa Hämeenlinnaan.  Anna kertoo, että opiskelut Tampereelta käsin olisivat onnistuneet, mutta Hämeenlinnaan muuttaminen oli hyvä päätös, sillä koulun lisäksi myös luisteluvalmentajan työt löytyvät nyt samasta kaupungista.

Käytäntö valmistaa työelämään

Anna kertoo pitävänsä käytännönläheisistä opinnoista ja siitä, miten tunneilla harjoitellaan. Hänen mielestään tämän kaltainen opiskelu valmistaa häntä todella hyvin tulevaa työelämää varten.  Annan mielestä yhtenäisyys on tehnyt opinnoista mukavia. Opiskelu on todella monipuolista ja käytännönläheistä. Harjoitteluita voi esimerkiksi päästä toteuttamaan neuvolassa tai vaikkapa työterveydenhuollossa, vaihtoehtoja on monia.

Lisäksi keskusteluja on syntynyt helposti opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Kaksoistutkinnon mahdollisuus alkoi myös kiinnostaa Annaa, vaikka hän ei tiennyt siitä vielä hakiessaan. Tällä hetkellä hän kuitenkin suorittaa kaksoistutkintoa. Kun suorittaa kaksoistutkinnon, vaihtoehdot kasvavat. Terveydenhoitajan tutkinnon suorittamisen jälkeen saa terveyden- ja sairaanhoitajan pätevyyden.

”Parasta HAMKissa on käytäntö, lämminhenkisyys ja hyvä ilmapiiri”

Opiskelijaelämää

Pian koulun aloitettua Annalle muodostui porukka, jonka kanssa hän viettää aikaa vapaa-ajallakin. Anna mainitsee, että erilaiset opiskelijatapahtumat ovat olleet hauskoja.

“Aluksi tuutorit järjestivät kaikenlaista, kuten kastajaisia, illanviettoja ja leffailtaa. Tapahtumat auttoivat ryhmäytymisessä, joka johti siihen, että työskentely oppitunneilla oli mukavampaa. Se on erityisen tärkeää terveydenhuollonalalla, koska monia juttuja harjoitellaan toisilla opiskelijoilla”.

Tulevaisuudessa Anna haluaisikin työskennellä neuvolassa tai vastasyntyneiden teho-osastolla.