Hyppää sisältöön
opiskelija kuuntelee toisen opiskelijan sydän keltaisella stetoskoopilla.
Home Koulutushaku

Terveydenhoitaja

Koulutusalat

 • Sosiaali- ja terveysala
 • Terveysala

Tutkintonimike

 • Terveydenhoitaja (AMK)

Ilmoittautumisaika

 • Kevään yhteishaku 2024

Opetuskieli

 • Suomi

Koulutustyyppi

 • AMK-tutkinto

Opintojen taso

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Kampus

 • Hämeenlinna

Opetusmuoto

 • Lähiopetus

Edistä terveyttä ihmisläheisellä alalla

Terveydenhoitajana olet mukana edistämässä erilaisten ihmisten terveyttä aina vauvoista ikääntyneisiin asti. Teet töitä ihmisten parissa ja pääset auttamaan heitä monipuolisella ja kiinnostavalla alalla. Terveydenhoitajaopinnot tarjoavat paljon mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä teemoja, joihin tutustut erilaisia oppimismenetelmiä hyödyntäen.

Tavoite

Sinusta tulee terveyden edistämisen osaaja, joka kykenee edistämään yksilön, perheen ja yhteisön terveyttä.

Koulutuksen antama pätevyys

Valmistut monipuoliseksi terveysalan ammattilaiseksi, joka voi toimia niin terveydenhoitajan kuin sairaanhoitajankin työtehtävissä Suomessa tai ulkomailla.

Opintojen rakenne

Terveydenhoitajan tutkinto on kaksoistutkinto, mikä tarkoittaa sitä, että sinulla tulee olemaan sen suoritettuasi sekä sairaanhoitajan, että terveydenhoitajan pätevyys. Vaihtoehtosi siis sen kuin kasvavat!

Terveydenhoitajaopiskelijana opintoihisi kuuluvat yleiset opinnot, harjoitteluita työelämässä sekä opinnäytetyö. Tulet opiskelemaan miltä sikiön sydänäänet kuulostavat, miten työntekijän työkykyä tuetaan ja kuinka voit auttaa nuorta jaksamaan koulussa ja paljon muuta.

Harjoitteluja voit päästä suorittamaan esimerkiksi neuvolassa, kouluterveydenhuollossa tai työterveyshuollossa. Samoista paikoista voit löytää itsellesi tulevan työpaikkasi. Kaksoistutkinnon myötä ovet ovat sinulle avoinna myös sairaanhoitajalle tyypillisiin työpaikkoihin kuten sairaaloihin tai terveyskeskuksiin.

Osa koulutuksesta on mahdollista suorittaa kansainvälisessä vaihdossa ja harjoitteluitasi voit suorittaa myös ulkomailla. Koulutuksella saat EU-direktiivien mukaisen sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajapätevyyden, mikä tarkoittaa sitä, että koulutuksen myötä voit hakea helposti töihin myös ulkomaille. Lisäksi yritteliäs asenne on tärkeä osa koulutustamme, joten valmistuttuasi voit toimia myös yrittäjänä.

Suuntautumisvaihtoehdot

Voit suunnata osaamistasi omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan valitsemalla harjoittelupaikkasi ja opinnäytetyösi aiheen yhteistyössä työelämän kanssa. Alalla työskentely vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja HAMKilla on tarjota sinulle laajasti mahdollisuuksia myös jatkossa. Valmistuttuasi löydät meiltä esimerkiksi haavahoidon, sairaanhoitajan vastaanottotoiminnan ja palliatiivisen hoidon asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen. Terveydenhoitajan tutkinto antaa pätevyyden hakea myös YAMK-tutkintoon.

Hae opiskelemaan

Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus, kevään yhteishaku

 • Haku alkaa:
 • Haku päättyy:
 • Koulutus alkaa:Syksy 2024
 • Opiskelupaikkoja:35, joista ensikertalaisille 28

Siirtohaku, Terveydenhoitaja (AMK), Hämeen amk

 • Haku alkaa:
 • Haku päättyy:
 • Koulutus alkaa:Syksy 2024
 • Opiskelupaikkoja:2

Muita tapoja, joilla voit aloittaa opinnot

Haluaisitko aloittaa tutkintoon johtavat opinnot, mutta yhteishakuun on aikaa tai sinulla ei ole vaadittavaa pohjakoulutusta? Älä huoli, voit aloittaa opiskelun myös muilla tavoilla:

Ilmoittaudu polkuopintoihin!

Polkuopiskelijana suoritat tutkintoon kuuluvia opintoja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana, yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintoja vaadituilla arvosanoilla, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi ja jatkaa opintosi loppuun normaalisti.

Terveydenhoitajakoulutuksen polkuopinnoissa suoritat 30 op ensimmäisen vuoden tutkinto-opintoja vuoden 2024 aikana. Opinnot noudattavat tutkintoryhmän aikatauluja ja opiskelu tapahtuu klo 8–16 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella.

Polkuopintopaikat: 5 lukuvuodelle 2024-2025 

Ilmoittaudu syksyllä 2024 aloittavaan ryhmään Opintopolun kautta alla olevasta linkistä ajalla 5.-7.8.2024.

Kolme syytä opiskella terveydenhoitajaksi!

Pääset tekemään ihmisläheistä työtä jokaisena työpäivänäsi

Voit valita sinua kiinnostavan osa-alueen terveydenhoitajan työkentästä

Sinulla on erinomainen työllisyystilanne valmistuttuasi

Millaista opiskelu on?

Katso videoita koulutuksesta:

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Seuraa meitä somessa!

Tutustu koulutuksen arkeen somekanavillamme:

Opiskelutavat

Päiväopiskelu

Päiväopiskelu terveydenhoitajaksi edellyttää päätoimista opiskelua ja aktiivista osallistumista työskentelyyn opiskelijaryhmän kanssa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa. Päiväopiskelu tapahtuu klo 8–16.

Päiväopiskelu kuuluu HAMKin koulutuksen malliin 8-16. Voit lukea tavastamme opiskella lisää täältä:

Kampus

Terveydenhoitajan koulutuksen lähiopetus järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukseskuksessa.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskus

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Hämeenlinnan kampuksella on noin 30 koulutusta ja se toimii myös kaikkien HAMKin tutkimusyksiköiden kotikampuksena. Lisäksi korkeakoulukeskus tarjoaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen niin sisäisille kuin ulkopuolisille toimijoille, joten kampuksella riittää usein vilinää ja vilskettä.

Sinun näköisesi opinnot

Tutkintosi koostuu 240 opintopisteestä ja sisältää neljä peruselementtiä:

Ydinosaamiseen sisältyvät opintokokonaisuudet, eli moduulit, ovat tutkintosi ja ammattitaitosi perusta. Opinnot on suunniteltu tukemaan kehittymistäsi alasi ammattilaiseksi ja ne luovat vakaan pohjan tuleville, vapaammin valittaville opinnoille.

Osa tutkinnostasi muodostuu profiloivan osaamisen opinnoista, joiden avulla rakennat osaamistasi valitsemaasi suuntaan omien tavoitteidesi mukaisesti. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden laajentaa, syventää ja täydentää ammatillista osaamista ja persoonallista kehittymistä.

Terveydenhoitajakoulutuksessa suoritat profiloivia opintoja 60 op. Voit valita koulutusalan opintoja oman kiinnostuksesi mukaan ja luoda kokonaisuuden, joka tukee omaa ammatillista kehittymistäsi ja urasuunnitteluasi.

Harjoittelua kuuluu terveydenhoitajakoulutukseen yhteensä 60 opintopistettä, joten opiskelu on hyvin työelämälähtöistä. Harjoittelu on muuhun opiskeluun integroitua, suunnitelmallista ja arvioitavaa ohjattua opiskelua. Ohjattuun harjoitteluun liittyy yleensä oppimista tukevia tehtäviä. Opiskelijan ohella arviointiin osallistuvat työyhteisön nimeämä ohjaaja sekä ohjaava opettaja. 

Voit suorittaa harjoitteluja erilaisissa terveydenhuollon toimintaympäristöissä sekä julkisella sektorilla erikois- että perusterveydenhuollossa että yksityisen sektorin toimintaympäristöissä. Siirryttäessä terveydenhoitotyön opintoihin harjoittelut ovat neuvolassa, kouluterveydenhuollossa ja työterveyshuollossa. Osan harjoittelusta voit suorittaa työsuhteessa, opinnollistamalla.

Opinnäytetyö on opintojesi loppusuoralla tehtävä kehittämis- tai tutkimustyö, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamistasi ja näyttää valmiuksiasi soveltaa kerryttämiäsi tietoja ja taitoja. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopisteen kokonaisuus, jonka aiheen valitset itse perustuen kiinnostukseesi ja urasuunnitelmiisi. Kannustamme valitsemaan yhdessä yrityksen, tai organisaation kanssa aiheen, jossa pääset ratkomaan aitoa ongelmaa, ja kehittämään siihen ratkaisun.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön ja lue lisää opintojen suunnittelusta HAMKissa:

Opintoja meillä, muualla ja maailmalla

HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, jota voit kehittää haluamaasi suuntaan erilaisin tavoin. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä

Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

Neljä henkilöä seisomassa pöydän äärellä

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa

HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.

Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin terveydenhoitajan koulutuksesta!

Parhaimmat oppimistulokset saavutat osallistumalla aktiivisesti opetukseen valitsemasi toteutusmuodon mukaisesti.

Opintojesi aikana tarvitset matemaattisia taitoja, koska lääkekurssit sisältävät matematiikkaan liittyviä tehtäviä. Sinun tulee läpäistä kaikki lääkelaskentaan liittyvät tentit. Opettajat tukevat sinua opintojesi edetessä, mutta opintoihin kuuluu myös itsenäisiä harjoituksia. Näin varmistetaan, että valmistut itsenäiseksi ammattilaiseksi, joka pystyy annostelemaan lääkkeitä potilaille turvallisesti.

Ei tarvitse! Koulutuksessa ei ole pohjatietovaatimuksia. Opit kaiken tarvittavan opintojen aikana. Aikaisemmasta osaamisesta voi olla hyötyä, mutta sitä tärkeämpää on myönteinen asenne uuden oppimiseen.

Tutkinnon suorittaminen vaatii kokopäiväistä opiskelua, mutta voit työskennellä esimerkiksi osa-aikaisesti, mikäli tilanteesi on tarpeeksi joustava eikä työnteko haittaa opiskelua.

Jäikö kysyttävää?

Jos haluat kysyä lisätietoa koulutuksesta, ota yhteyttä:

Jos haluat kysyä lisää tähän koulutukseen hakemisesta, katso lisätietoa:

Nopeammin valmiiksi?

Onko ala sinulle jo tuttu ja olet kerryttänyt jo osaamistasi joko työn tai opintojen kautta? Haluatko suorittaa tutkinnon nopeasti valmiiksi? Vai kaipaisitko nopeaa päivitystä osaamiseesi? Tarjoamme sinulle perinteisen tutkinto-opiskelun rinnalla erilaisia mahdollisuuksia, joilla voit nopeuttaa tutkinto-opintojasi tai kerryttää juuri nyt tarvitsemaasi osaamista.

24 / 7 – opiskelun pikakaista

Voit nopeuttaa opintojasi 24/7-opiskelutavalla, jos sinulla on jo tutkinnon tavoitteiden mukaista osaamista. Voit esimerkiksi hyödyntää aiemman osaamisen ja opintojen hyväksilukumahdollisuuden. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa mahdollisuuksista suorittaa opintoja nopeutetusti.

Lue lisää HAMKin 24/7 -opiskelutavasta:

Muuntokoulutus

Terveydenhoitajan muuntokoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo sairaanhoitajan (AMK), ensihoitajan (AMK) tai kätilön (AMK) tutkinto, mutta haluaisit opiskella uuden tutkinnon osaamistasi täydentämään.

Muuntokoulutuksessa saat hyväksi luettua sairaanhoitajan ydinosaamisen osuuden (180 op) – opiskelet siis koulutuksen aikana terveydenhoitajan ammatilliset opinnot, joiden laajuus on 60 op. Teoriaopintojaksojen opetus on pääosin verkossa. Harjoittelun osuus on 25 op opinnoista.

Lue lisää muuntokoulutuksesta:

Täydennä osaamistasi!

Haluaisitko päivittää osaamistasi, tai oppia uutta, mutta et haluaisi sitoutua vuosiksi opiskeluun? Pohditko, olisiko opiskelua mahdollista pilkkoa, tai kokeilla, jotta tietäisit paremmin sopiiko opiskelu nykyiseen elämäntilanteeseesi?

Kokonaisen tutkinnon suorittamisen sijasta, voit opiskella ja oppia uutta monella eri tavalla. Tutustu HAMKin jatkuvan oppimisen tarjontaan, josta löydät monipuolisesti sekä lyhyitä, että pidempiä koulutuksia urapolkusi eri kohtiin.

Etsitkö jotain muuta?

Itselle sopivan koulutuksen valinta voi välillä olla haastavaa, varsinkin kun hyviä vaihtoehtoja riittää! Keräsimme sinulle vielä muutamia vaihtoehtoja samalta alalta, jos haluat tutustua myös muihin koulutuksiimme. Koko tarjontamme löydät koulutushaun kautta:

Hyvinvoinnin digitaaliset palvelut ja prosessit (Ylempi AMK)

Sosiaali- ja terveysala

90 opintopistettä

 • Ylempi ammattikorkeakoulutus (YAMK)

Kriisitilanteiden hallinta sosiaali- ja terveysalalla (Ylempi AMK)

Sosiaali- ja terveysala

90 opintopistettä

 • Ylempi ammattikorkeakoulutus (YAMK)

Kulttuuri- ja taidetoiminta hyvinvoinnin edistäjänä (Ylempi AMK)

Muotoilu

90 opintopistettä

 • Ylempi ammattikorkeakoulutus (YAMK)

Luontoympäristöt ja hyvinvoinnin edistäminen (Ylempi AMK)

Luonnonvara-alat ja biotalous

90 opintopistettä

 • Ylempi ammattikorkeakoulutus (YAMK)

Sairaanhoitaja (yrittäjyyspainotus), Forssa

Sosiaali- ja terveysala

210 opintopistettä

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Sairaanhoitaja, Hämeenlinna

Sosiaali- ja terveysala

210 opintopistettä

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Sairaanhoitaja, Valkeakoski

Sosiaali- ja terveysala

210 opintopistettä

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (Ylempi AMK)

Sosiaali- ja terveysala

90 opintopistettä

 • Ylempi ammattikorkeakoulutus (YAMK)

Sosionomi

Sosiaali- ja terveysala

210 opintopistettä

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Sosionomi, muuntokoulutus 90–120 op

Sosiaali- ja terveysala

210 opintopistettä

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Akuutti ja kiireetön avohoitotyö

Sosiaali- ja terveysala

5 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 28.10.2024 – 21.12.2024

Akuuttihoitotyön erikoistumiskoulutus

Terveysala

30 opintopistettä

 • Erikoistumiskoulutus

Digitaalinen palveluliiketoiminta hyvinvointialalla

Sosiaali- ja terveysala

5 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 09.09.2024 – 14.12.2024

Elvytystaitokoulutus

Sosiaali- ja terveysala

1 opintopistettä

 • Opettajien maksuton täydennyskoulutus
 • Toteutusaika: 01.08.2024 – 01.08.2025

Gerontologinen hoitotyö

Sosiaali- ja terveysala

5 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 26.08.2024 – 26.10.2024

Gerontologinen hoitotyö

Sosiaali- ja terveysala

5 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 28.10.2024 – 21.12.2024

Haavahoidon asiantuntija erikoistumiskoulutus

Terveysala

30 opintopistettä

 • Erikoistumiskoulutus

Intraoperatiivinen hoitotyö

Sosiaali- ja terveysala

5 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 01.08.2024 – 01.08.2025
 • Jatkuva ilmoittautuminen

Johtaja kehittäjänä

Sosiaali- ja terveysalan johtaminen

5 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 26.08.2024 – 23.11.2024

Kirurgisen potilaan hoitotyö 1

Sosiaali- ja terveysala

4 opintopistettä

 • Avoimet opinnot
 • Toteutusaika: 28.10.2024 – 21.12.2024