Hyppää sisältöön
Home Ensimmäiset Eurooppa-yliopiston opiskelijaedustajat valittu

Ensimmäiset Eurooppa-yliopiston opiskelijaedustajat valittu

Yhteensä 15 opiskelijaa on valittu HAMKin opiskelijaedustajistoon RUN -Eurooppa-yliopistossa. Monialaisen opiskelijaedustajiston tavoitteena on varmistaa opiskelijoiden äänen kuuluminen Eurooppa-yliopiston päätöksenteossa ja innovoinnissa. Opiskelijat saavat puolestaan kokemusta kansainvälisistä tehtävistä ja vaikuttamistyöstä.

Hämeen ammattikorkeakoulun ensimmäiseen RUN–Eurooppa-yliopiston opiskelijaedustajistoon eli RUN European University Student Boardiin saapui 38 hakemusta. Hakijoista valittiin 12 edustajaa ja lisäksi HAMKin opiskelijakunta HAMKOsta mukaan valittiin kolme opiskelijaedustajaa. Valinnassa painotettiin edustajiston monialaisuuden merkitystä sekä hakijoiden motivaatiota kansainväliseen yhteistyöhön ja vaikuttamiseen. Kaiken kaikkiaan edustajistossa on opiskelijoita 13 eri HAMKin koulutuksesta ja erilaisista kansainvälisistä taustoista.

Opiskelijoiden kiinnostus RUN–Eurooppa-yliopistoa ja opiskelijaedustajistoa kohtaan ylitti kaikki odotukset. Sen lisäksi, että hakemuksia ensimmäistä kertaa toteutettavaan edustajistoon tuli rutkasti enemmän kuin paikkoja oli tarjolla, opiskelijat ottivat aktiivisesti yhteyttä tiedustellakseen RUNin tarjoamista mahdollisuuksista.

“Erityisen hienoa oli huomata, että kiinnostusta kansainväliseen opiskelijavaikuttamiseen on niin laajasti monien eri alojen opiskelijoilla. Opiskelijoiden lukuisat yhteydenotot osoittavat, kuinka tärkeää on tarjota opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen toimintaan, erityisesti nyt kun kansainvälinen liikkuvuus on vaikeaa”, HAMKin RUN-EU -projektikoordinaattori Saara Lindén kertoo.

Uusi edustajisto työskentelee nykyisellä kokoonpanolla vuoden ajan, ja seuraava haku toteutetaan keväällä 2022. HAMKin opiskelijaedustajat saavat vaikuttamistyön ja kansainvälisen yhteistyön kokemusten lisäksi opintopisteitä ja sertifikaatin edustajistoon kuulumisesta.

Yksi opiskelijaedustajiston jäsenistä on konetekniikan opiskelija Milla Räty.

“Halusin edustajistoon, koska se on ainutlaatuinen tapa päästä opiskelijana mukaan rakentamaan yhteistä eurooppalaista yliopistoa. Olen erittäin innokkaasti mukana tässä ensimmäisessä RUNin opiskelijaedustajistossa”, Räty kommentoi.

Edustajiston säännöllinen työskentely alkaa huhtikuun aikana. Myös ensimmäinen tärkeä edustustehtävä on jo huhtikuun puolivälissä, jolloin RUN-Eurooppa-yliopisto on näkyvästi esillä Portugalin EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumassa, jonka järjestää Portugalin korkeakoulutuksesta vastaava ministeriö sekä RUN-kumppanikorkeakoulu Polytechnic of Leiria. HAMKin osalta RUN–Eurooppa-yliopiston edustajana mukana on uudesta opiskelijaedustajistosta tradenomiopiskelija Rami Pennanen.

RUN European University Student Boardin opiskelijat ovat:

Mikael Pronin, Bio- ja elintarviketekniikka
Daniel Kovacs, Computer Applications
Newton Avila dos Santos, Construction Engineering
Piia Gauriloff, Information and Communication Technology, Bioeconomy
Nikolai Sokolov, International Business
Milla Räty, Konetekniikka
Imane Kardous, Mechanical Engineering
Ilona Sirén, Liiketalous
Piia Lehtinen, Metsätalous
Susanna Vuolle, Rakentaminen YAMK
Sediqeh Bakshi, Smart and Sustainable Design
Jenni Barnett-Erlandsson, Sosionomi
Rami Pennanen, Hevosalan Liiketoiminta (HAMKO)
Jere Ojala, Information and Communication Technology, Bioeconomy (HAMKO)
Aleksi Heinilä, Konetekniikka (HAMKO)

RUN –Eurooppa-yliopiston keskiössä ovat opiskelijat. Jokaisella kahdeksalla korkeakoululla on oma 15 opiskelijan edustajistonsa. Opiskelijaedustajistot vaikuttavat Eurooppa-yliopiston kehittymiseen ja tulevaisuuteen. Edustajistot pitävät yhteyttä myös toisiinsa ja kokoontuvat kerran vuodessa viikon ajaksi yhdessä Eurooppa-yliopiston korkeakoulussa. Voit lukea lisää RUN –Eurooppa-yliopistosta ja suomeksi HAMKin sivuilta

Lisätietoja: