Hyppää sisältöön
Home Eurooppa-yliopistojen merkitys ja tavoitteet: Konferenssi 14.4.

Eurooppa-yliopistojen merkitys ja tavoitteet: Konferenssi 14.4.

Eurooppa-yliopistot ovat pioneereja eurooppalaisen korkeakoulutuksen uudistuksessa. Niillä on myös merkittävä rooli alueiden kehittämisessä ja elinvoimaisuuden lisäämisessä. Tästä muutosvoimasta keskustellaan Portugalin EU:n neuvoston puheenjohtajakauden virallisessa tapahtumassa, jossa panelisteina ovat mm. maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ja Hämeen yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

European Universities: pioneering transformation in education, research and innovation -konferenssi järjestetään keskiviikkona 14.4. klo 11–19 (Suomen aikaa). Tapahtumassa keskustellaan mm. RUN -Eurooppa-yliopiston roolista alueiden elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn vahvistajana. Konferenssi on osa Portugalin EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumia. 

Konferenssissa panelisteina ovat mm. Hämeen liiton maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ja Hämeen yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka. Paneelikeskustelun ”Future and advanced skills for societal transformation” moderaattorina toimii HAMKin opiskelija Rami Pennanen. 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu maksuttomaan konferenssiin.

Konferenssin järjestävät Portugalin tieteestä, teknologiasta ja korkeakoulutuksesta vastaava ministeriö ja RUN-kumppanikorkeakoulu Polytechnic of Leiria. Konferenssi on englanniksi.

Eurooppa-yliopistoaloite lanseerattiin vuonna 2017 eurooppalaisen korkeakoulutuksen laadun ja kansainvälisen kilpailuaseman varmistamiseksi tulevaisuudessa. Tällä hetkellä Eurooppa-yliopistoalliansseja on yhteensä 41. 

RUN -Eurooppa-yliopisto (The Regional University Network – European University) on yksi Eurooppa-yliopistoalliansseista. Siihen kuuluu Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi seitsemän eurooppalaista korkeakoulua kuudesta eri maasta. RUN -Eurooppa-yliopiston tavoitteena on varmistaa taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävä kehitys korkeakoulujen toiminta-alueilla ja sidosryhmien keskuudessa. 

Lisätietoja: 

Kati Heikkinen 
Kansainvälisten asioiden päällikkö, RUN -Eurooppa-yliopisto projektipäällikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
Puh. +358505171581 
kati.heikkinen@hamk.fi