Hyppää sisältöön
Home Freezing Weekilla pureudutaan kestävään liiketoimintaan

Freezing Weekilla pureudutaan kestävään liiketoimintaan

HAMKin Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön vuosittainen Freezing Week -kansainvälisyysviikko keskittyy tänä vuonna kestävään liiketoimintaan ja siihen, kuinka kestävä ajattelu toimii yrityksen kilpailutekijänä. Järjestyksessään kahdeksas Freezing Week toteutetaan viime vuoden tapaan kokonaan verkossa.

7.–11.2.2022 järjestettävä tapahtuma kokoaan yhteen eri alojen opiskelijoita ja korkeakoulujen edustajia useista Euroopan maista. Maanantaista keskiviikkoon on tarjolla myös kaikille avointa ohjelmaa, joka pitää sisällään viikon teemaan kytkeytyviä puheenvuoroja yritysmaailman edustajilta sekä HAMKin partnerikorkeakoulujen vierailijaluennoitsijoilta.

Tapahtuman pääpuhujina toimivat Petteri Lillberg ja Riikka Joukio. Lillberg on Demos Helsingin vanhempi konsultti ja hän työskentelee strategian, ennakoinnin ja yritystoiminnan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden parissa. Hänen puheenvuoronsa “Why we need to stop talk about sustainability” kuullaan maanantaina 7.2. klo 10.15 alkaen. Riikka Joukio toimii Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtajana ja työskentelee yhdessä tiiminsä kanssa kestävän kehityksen parissa. Hänen puheenvuoronsa “Sustainable lifestyles for our customers” on ohjelmassa maanantaina 7.2. klo 11.45 alkaen.

Kyseisenä päivänä klo 13.30-14.30 on myös mahdollisuus päästä seuraamaan paneelikeskustelua, jossa eri alojen edustajat ottavat käsittelyyn kestävän liiketoiminnan teeman. Mukana paneelissa ovat SSAB:n kestävästä kehityksestä vastaava johtaja ja johtoryhmän jäsen Christina Friborg, Villilä Luonto Oy:n yrittäjä Heli Siitari, HKScan Oy:n tutkimuspäällikkö Heikki Aro sekä HAMKin Biotalousosaamisen yksikön johtaja Mona-Anitta Riihimäki. Puheenvuorojen ja paneelikeskustelun ohella kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan myös keskiviikon 9.2. tutkimusseminaaria klo 13.00–16.00.

Perinteisesti viikkoon on sisältynyt myös teemaan kytkeytyvä opiskelijaprojekti. Aiemmista vuosista poiketen tämän vuoden projektissa on yhden toimeksiantajan sijaan mukana seitsemän yritystä, jotka tarjoavat opiskelijoille ratkaistavaksi teemaan liittyviä haasteita. Opiskelijoiden tehtävänä on miettiä toimeksiantajille ratkaisuja, kuinka kestävän kehityksen mahdollisuudet muutetaan yrityksissä kilpailutekijöiksi.

Freezing Weekin kaikille avoin ohjelma.

Tapahtuman sivut.

Lisätietoja:

Riikka Kekäläinen-Alkio (Freezing Week)
projektipäällikkö
040 751 4051
riikka.kekalainen-alkio@hamk.fi

Sari Lehtonen-Lammi (Opiskelijaprojekti)
lehtori
045 116 5246
sari.lehtonen-lammi@hamk.fi