Hyppää sisältöön
Home Hae HAMKiin kevään toisessa yhteishaussa maaliskuussa! 

Hae HAMKiin kevään toisessa yhteishaussa maaliskuussa! 

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin. Yhteishaku alkaa tiistaina 13.3. ja päättyy 27.3.2024 klo 15.00. 

Yhteishaussa on Hämeen ammattikorkeakoulussa tarjolla 21 AMK-koulutusta ja kahdeksan YAMK-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on tarjolla 1595. 

Koulutuksia tarjotaan bio- ja luonnonvara-alan, liiketalouden, muotoilun ja tekniikan alojen sekä sosiaali- ja terveysalan yksiköissämme sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena HAMKin eri kampuksilla. Haettavana olevat koulutukset löytyvät verkkosivuiltamme

Kevään ensimmäinen yhteishaku järjestettiin tammikuussa, ja siinä haettavana olivat HAMKin englanninkieliset koulutukset. 

Hae näin 

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, jotka hakija laittaa mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan sitä opiskelupaikkaa, jonka hän on sijoittanut hakulomakkeella korkeimmalle ja johon hänen valintamenestyksensä riittää. Hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.  

Täyttäessään hakulomakkeen, hakija valitsee myös ajan ja paikan, jossa suorittaa mahdollisen AMK-valintakokeen.  

Todistusvalinta ja valintakoe 

Päivätoteutuksena toteutettavissa koulutuksissa (opiskelu on päätoimista ja kokopäiväistä) painotetaan todistusvalintaa. Monimuoto-koulutuksissa (opiskelu mahdollista työn ohessa) painotetaan AMK-valintakoetta. Valintakokeet järjestetään viikolla 22.  

AMK-valintakokeen pisteytystä on muutettu viime kevään yhteishausta. Hakija saa AMK-valintakokeen kaikissa osioissa jokaisesta oikeasta vastauksesta yhden pisteen ja väärästä vastauksesta tai vastaamatta jättämisestä nolla pistettä. Aiemmin joissakin osioissa käytössä olleet miinuspisteet poistuvat. 

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2024. Jos hakija ei tule todistusvalinnalla valituksi, hänellä on edelleen mahdollisuus osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, vaan hakijoille lähetetään viikolla 21 tekstiviestillä ja sähköpostitse QR-koodi, jossa on koepaikan tiedot ja jota näyttämällä ilmoittaudutaan kokeeseen. Koodi lähetetään kaikille hakijoille, joilla on hakukohteita, joissa käytetään AMK-valintakoetta.  

Lisätietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi.  

Poikkeavat hakutavat 

Ylempään korkeakoulututkintoon (YAMK) johtavissa koulutuksissa on korkeakoulukohtainen ennakkotehtävä. Lisäksi HAMKissa Älykäs ja kestävä muotoilu –koulutuksessa on oma valintakokeensa ja tietojenkäsittelyn muuntokoulutukseen on laadittava portfolio. Lisätietoa nettisivuiltamme mainittujen koulutusten kohdalta.