Hyppää sisältöön
Home Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 3.1 – HAMKissa tarjolla neljä täysin uutta koulutusta

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 3.1 – HAMKissa tarjolla neljä täysin uutta koulutusta

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa tammikuussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin englanninkielisiin koulutuksiin. Täysin uusia koulutuksia on neljä, mm. ulkomaisille hakijoille suunnattu hoitoalan koulutus.

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 3.1.2024 ja päättyy 17.1.20243 klo 15.00. Englanninkieliset koulutukset ovat pääosin suunnattu ulkomaisille hakijoille tai Suomessa asuville vieraskielisille. Suomenkieliset koulutuksemme tulevat hakuun myöhemmin kevään toisessa yhteishaussa maaliskuussa. Myös HAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun on oma haku, ja se on käynnissä 3.-18.1.2024.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa HAMKissa on haettavana 13 AMK- eli Bachelor-tutkintoon johtavaa koulutusta sekä yksi YAMK- eli Master-tutkintoon johtava koulutus. Uusia koulutuksia ovat Nursing Hämeenlinnassa, Professional Horticulture Lepaalla sekä Sustainable Urban Design ja robotiikkaan painottuva Information and Comminication Technology –koulutukset Riihimäellä.

AMK-tutkintoon (Bachelor) johtavat koulutukset:

YAMK-tutkintoon (Master) johtava koulutus:

Koulutuksiin hakeminen ja valinnat

Yhteishaussa haetaan hakulomakkeella, joka löytyy opintopolku.fi -palvelusta. Palvelusta löytyvät myös hakuohjeet. Viime vuodesta poiketen valintatapa on yksivaiheinen. Tämä tarkoittaa sitä, että toisen vaiheen ryhmähaastatteluista luovutaan. Hakijan tulee osoittaa englannin kielen taitonsa joko kielitestillä tai aiemmilla opinnoilla erikseen määritetyn aikataulun puitteissa, jotta hän voi tulla valituksi International UAS Examin kautta.

YAMK-tutkintokoulutukseen hakiessa hakijalta vaaditaan ennakkotehtävä ja todistus suoritetusta kielitestistä tai muu todistus osoittamaan riittävä englannin kielen taito. Lue lisää verkkosivuiltamme.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään toukokuussa.

Kevään ensimmäisen yhteishaun yleiset periaatteet

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa ovat mukana syksyllä alkavat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset ja taideyliopiston sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutukset.

Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan vastaan voi ottaa samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Säännös koskee sekä yhteishauissa, erillishauissa että yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja. Esimerkiksi jos ottaa opiskelupaikan vastaan ensimmäisestä yhteishausta, ei voi ottaa opiskelupaikkaa vastaan kevään toisesta yhteishausta tai toisin päin.

Käynnissä on myös haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin. Haussa ovat ammatillinen opettajankoulutus, ammatillinen erityisopettajankoulutus ja ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus.

Lisätietoja: