Hyppää sisältöön
Home Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari Arenen hallitukseen

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari Arenen hallitukseen

HAMKin rehtori Pertti Puusaari valittiin ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n hallitukseen.

Ammattikorkeakoulujen johto oli koolla Kajaanissa vuosittaisilla ammattikorkeakoulun johdon päivillä 15.-16.11.2022. Kokoontumisen yhteydessä ammattikorkeakouluja edustavan Arenen hallitukseen valittiin yksi uusi jäsen, Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari.

“On hienoa päästä tekemään Arenessa yhteistä vaikuttamistyötä koko korkeakoulukentän hyväksi. Olen ollut ammattikorkeakoulujen kehittämistoiminnassa aktiivisesti mukana koko ammattikorkeakoulujen 30-vuotisen olemassaolon ajan”, Pertti Puusaari kertoo.

Arenen hallituksessa jatkavat rehtori Mervi Vidgrén (Savonia), rehtori Jouni Koski (Laurea), rehtori Turo Kilpeläinen (LAB), rehtori Mona Forsskåhl (Arcada) ja rehtori Vesa Taatila (Turku AMK).

Rahoitus ja nimikkeet kuntoon

Arene on aktiivinen ammattikorkeakoulukentän ääni, ja järjestö julkisti juuri tavoitteensa ensi vuoden eduskuntavaaleihin.

Suomi on jäänyt jälkeen keskeisistä kilpailijamaista korkeakoulutettujen nuorten aikuisten määrässä. Jos Suomen tavoitteena on, että 50 prosenttia nuorista aikuisista hankkii korkeakoulututkinnon, tarvitaan lisärahoitusta ammattikorkeakoulututkintoihin.

”Ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta on leikattu lähes kolmannes 2010-luvun aikana, ja niiden rahoitus on jäänyt jälkeen muista koulutusasteista, vaikka tutkintotavoitteet ovat kasvaneet merkittävästi”, Puusaari muistuttaa.

Hän nostaa esiin myös tärkeän tavoitteen yhtenäistää suomalaiset nimekkeet eurooppalaiselle tasolle. Tämä tarkoittaisi maisterin käyttöönottamista kankean ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tilalle sekä professoreja työskentelemään ammattikorkeakouluissa, kuten muissakin Euroopan maissa.

”On tärkeää huolehtia siitä, että olemme samalla viivalla muun Euroopan kanssa ja Suomen kilpailukyky maailmalla säilyy. Jo nyt HAMKin tutkijayliopettajat ovat professoritasoisia huippuosaajia, ja YAMK-tutkinto on maisteritasoinen. Englanniksi sen nimi onkin jo master, mutta suomeksi emme voi samaa termiä käyttää”, Puusaari sanoo.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry on ammattikorkeakoulujen etu- ja yhteistyöjärjestö sekä rehtoreiden yhteistyöfoorumi. Arenen edunvalvonta keskittyy korkeakoulu- ja innovaatiopolitiikkaan sekä korkeakoulutuksen kansainvälistymiseen. Arene tukee ammattikorkeakoulutuksen kehittämistä. Kaikki Suomen ammattikorkeakoulut ja niiden rehtorit ovat Arenen jäseniä.

Lisätietoja: