Hyppää sisältöön
Home Haussa paikallisia ystäviä ulkomaisille opiskelijoille

Haussa paikallisia ystäviä ulkomaisille opiskelijoille

HAMKin ystäväperhetoiminta on palannut pandemian jälkeen hieman uudistuneena. Mukaan voi ilmoittautua nyt muutkin kuin perheet. Haussa on mm. yritysten edustajia, jotka voisivat tukea ammatillista kehittymistä ja työllistymistä. Vapaamuotoinen ystävyys mahdollistaa molemminpuolista kulttuuriin tututstumista ja kielitaidon kartuttamista. 

Ulkomaalaisille opiskelijoille voi olla haastavaa tutustua paikallisiin tapoihin ja asukkaisiin opintojensa ulkopuolella ja Suomessa oleskelunsa aikana. Ystävyystoiminnalla on tarkoitus luoda ulkomaalaisille opiskelijoille tärkeitä kontakteja ja elämyksiä sekä paikallisille ihmisille mahdollisuuksia tutustua muihin kulttuureihin ja kielitaidon kartuttamiseen. 

Ystävyystoiminta on joustavaa ja sen voi rakentaa molempien intressien pohjalta. Toimintaan voi kuulua esimerkiksi osallistumista normaaleihin päivittäisiin toimiin, yhteisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin, ruoanlaittoon tai kesämökkimatkaan.

Ulkomaisen opiskelijan ystäväksi voi nyt ilmoittautua täysi-ikäiset  yksilöinä, kaverin kanssa, suomalaisena opiskelijana, perheenä tai yrityksen edustajana. Yrityksen edustaja voi tukea opiskelijan ammatillista kehittymistä ja edistää hänen työllistymistään. 

International Friendship -toimintaa järjestetään Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Forssassa, Mustialassa ja Valkeakoskella.

Ilmoittautumiset 23.10.2022 mennessä.

Lue lisää, mm. kokemuksia aikaisemmilta vuosilta blogista

Lisätietoa paikkakunnittain:

Hämeenlinna:

Miiariitta Lindroos
Tel. +358 50 462 3863
miiariitta.lindroos@hamk.fi

Riihimäki:

Kirsi Liimatainen
Tel. +358 400 927 181
kirsi.liimatainen@hamk.fi

Valkeakoski:

Terhi Tammivirta
Tel. +358 50 467 7167
terhi.tammivirta@hamk.fi

Forssa ja Mustiala:

Satu Suoranta
Tel. +358 50 574 5236
satu.suoranta@hamk.fi