Hyppää sisältöön
Home HAMK oli jälleen Suomen suosituin hakukohde vuoden 2024 ammatillisten opettajankoulutusten haussa 

HAMK oli jälleen Suomen suosituin hakukohde vuoden 2024 ammatillisten opettajankoulutusten haussa 

Ammatillisten opettajankoulutusten haku on päättynyt. HAMK sai tämän vuoden haussa yhteensä 1834 ensisijaista hakijaa, mikä on liki 400 hakijaa enemmän kuin viime vuonna ja samalla suurin hakijamäärä kaikista viidestä Suomen opettajakorkeakoulusta.

Hämeen ammattikorkeakoulun opettajankoulutuksiin hakeneiden määrä on kolmatta vuotta peräkkäin suurin muihin ammatillisiin opettajakorkeakouluihin verrattuna. Kolmesta hakuvaihtoehdosta ammatilliseen opettajankoulutukseen oli 1329, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 149 ja ammatilliseen opinto-ohjaajankoulutukseen 354 hakijaa. 

Ammatillisen opettajankoulutuksen sekä ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen osalta kyseessä on historiamme paras hakijamäärä. Lisäksi erityisopettajankoulutukseen saimme valtakunnan tasolla eniten hakijoita.   

Koulutuspäällikkö Piia Kolhon mukaan hyvää tulosta selittää useampikin tekijä. HAMKin opettajakorkeakoulusta valmistuneiden antama hyvä palaute kiirii alalla myös laajemmin. Kehuja tulee hyvästä ilmapiiristä sekä sujuvasta opiskeluprosessista, jota noudattamalla valmistuminen on taattua. HAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta myös valmistutaan eniten – jo vuodesta 2017 saakka. 

“Olemme panostaneet esimerkiksi vastuuopettajien ja opintopiirien avulla siihen, että opiskelijat eivät jää oman onnensa nojaan. Hakijoita vetää myös se, että olemme ainoa ammatillinen opettajakorkeakoulu, jossa opinnot voidaan halutessaan suorittaa pelkästään verkossa.”  

Ammatilliseksi opettajaksi halutaan entistä enemmän hakeutua myös siksi, että tietyillä aloilla on havaittavissa “ammatillista siirtymää”.  

“Erityisesti sosiaali- ja terveysalalta tai kaupan alalta tutkinnon suorittaneet haluavat edetä urallaan kouluttautumalla sen oman alansa opettajaksi. Lisäksi erityisen tuen tarpeiden lisääntyminen kouluissa näkyy siinä, että opettajina toimivat haluavat lisätä osaamistaan erityisopettajan tai opinto-ohjaajan pätevyydellä”, Kolho sanoo.  

HAMKin lisäksi ammatillinen opettajakorkeakoulu on Jyväskylän, Oulun ja Tampereen ammattikorkeakouluissa sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Lisätietoja: