Hyppää sisältöön
Home HAMK on mukana maakunnan bio- ja kiertotaloustoimijoiden Hämeen KIERTO -tapahtumakuukaudessa

HAMK on mukana maakunnan bio- ja kiertotaloustoimijoiden Hämeen KIERTO -tapahtumakuukaudessa

HAMK ja muut Kanta-Hämeen bio- ja kiertotalouden toimijat yhdistävät voimansa ja järjestävät ensimmäistä kertaa Hämeen KIERTO – Häme CIRCULAR -tapahtumakuukauden. Hämeen KIERTO on ainutlaatuinen koko maakunnan kattava bio- ja kiertotalouteen keskittyvä tapahtumakuukausi, jonka aikana järjestettävissä tapahtumissa käsitellään monipuolisesti kiertotalouden, ilmaston ja biotalouden ajankohtaisia teemoja ja aiheita erilaisista näkökulmista.

Ensimmäinen bio- ja kiertotalouden tapahtumakuukausi Hämeen KIERTO
järjestetään 21.4.–19.5.2022.

Kanta-Hämeessä järjestettävät tapahtumat tarjoavat jokaiselle teemasta kiinnostuneelle mielenkiintoista ohjelmaa. Tapahtumat sisältävät ajankohtaista ja kiinnostavaa tietoa kierto- ja biotaloudesta alan asiantuntijoille, tutkijoille, opiskelijoille, yrityksille ja muille liike-elämän edustajille. Kuntalaisia kiinnostavat teemat ovat myös vahvasti mukana tapahtumakuukaudessa. HAMKin järjestämistä tilaisuuksista mukana ovat Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus, kiertotaloustapahtuma FRUSH ja Open Bioeconomy Week konferenssi.

Tutustu alta tarkemmin Hämeen KIERTO -tapahtumiin:

21.4. Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus
Raatihuone, Hämeenlinna
Kanta-Hämeessä julkaistaan ensimmäinen maakunnallinen ilmastovahti, jossa on kaikkien 11 kunnan lisäksi mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen ELY-keskus, Hämeen liitto ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta. Ilmastovahti on verkkopalvelu, johon mukana olevat organisaatiot voivat kirjata tekemiään ilmasto-, kiertotalous- ja ympäristötoimenpiteitä. Julkistamistilaisuuden jälkeen ilmastovahtiin toivotetaan tervetulleeksi julkishallinnollisten organisaatioiden lisäksi myös yrityksiä, järjestöjä ja muita toimijoita.

28.4. FRUSH
Forssan kehräämöalue (ja hybridi)
Tapahtuman teemana on vastuullisuus. Perinteisten ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun ohella tapahtuma herättää aidosti kysymään, mikä on meidän vastuumme tulevaisuudesta?Puhujina, alustajina ja keskustelijoina mm. Arman Alizad, Pekka Ketola, Aura Salla ja Tessa Clarke. Tule paikan päälle Forssan Kehräämölle tai osallistu verkossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

3.5. Open Bioeconomy Week Business Day
Raatihuone, Hämeenlinna
Open Bioeconomy Week Business day -tapahtumassa Hämeenlinnan Raatihuoneella pienet yrittäjät kohtaavat suuret toimijat. Käsiteltävät aiheet ja teemat liikkuvat monipuolisesti ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä alkutuotannosta teollisuuteen, liikenteeseen ja asumiseen: maaseutu ja ravinto, biohiili ja materiaalien kierto, monimuotoisuus rakentamisessa sekä vaikuttavuus asumisessa. Mitä kaikkea kiertotalous voi meille tarjota, niin lokaalisti kuin globaalistikin? Business day -tapahtuman ohjelma toteutetaan suomeksi ja pääkohdat vedetään yhteen englanniksi.

9.–15.5. Riihimäen kiertotalousviikko
Riihimäen kiertotalousviikko kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan kiertotalouteen. Koululaiset toteuttavat ympäristöauditointeja kouluissaan. Tämä liittyy kiertotalouden opetussuunnitelmaan, jota noudatetaan kaikissa Riihimäen kouluissa. Kierrätyskeskuksella järjestetään kiertotalousohjelmaa, jossa kannustetaan tuotteiden uudelleenkäyttöön. Robotiikkakampuksella kiertotalous on esillä Riksun Robopäivillä 13.5., jolloin voi myös tutustua erilaisiin robotteihin ja robotiikan opetukseen. Lisäksi yritykset osallistuvat omilla tapahtumillaan.

18.–19.5. Open Bioeconomy Week Scientific
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus
Open Bioeconomy Week Scientific -tapahtuma on tieteellinen konferenssi, joka keskittyy biotalouden digitalisaatioon ja kiertotalouteen.Tapahtuma pyrkii tuomaan esille alan uusimman tutkimuksen ja kehityksen sekä esittelemään erilaisia alan innovaatioita. Call for abstracts -haku on auki 31.3. asti.
Tieteellinen tapahtuma järjestetään englanniksi ja se on suunnattu pääasiassa biotalouden ja digitaalisten ratkaisujen rajapinnassa työskenteleville asiantuntijoille, tutkijoille ja opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Tämän vuoden tapahtuman erityisteemana on verkostoituminen ja kohtaaminen kasvokkain.

Lisätietoja HÄMEEN KIERTO -tapahtumista antavat:

Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus
Noora Arola
Hämeen ammattikorkeakoulu
noora.arola@hamk.fi
050 473 2480

Open Bioeconomy Week Business Day
Josefiina Sollo
Trifami 3D Oy
josefiina.sollo@trifami3d.fi
050 5836121

Riihimäen kiertotalousviikko
Jenni Takala
Riihimäen kaupunki
jenni.takala@riihimaki.fi
050 380 9865

FRUSH
Eva Salminen
Forssan Yrityskehitys
eva.salminen@fyk.fi
050 400 2351

Open Bioeconomy Week
Iida Holck
Hämeen ammattikorkeakoulu
iida.holck@hamk.fi
050 330 6731