Hyppää sisältöön
Home Kampuksille uusia hybriditiloja

Kampuksille uusia hybriditiloja

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen, Riihimäen, Valkeakosken ja Forssan kampuksille avattiin uusia hybriditiloja, jotka soveltuvat esimerkiksi etäopetuksen ja -tilaisuuksien järjestämiseen.

Hybriditilan tavoitteena on tarjota uudenlainen, innostavaa ja motivoivaa oppimista tukeva ympäristö, joka tarjoaa monenlaisia työskentelytapoja.

Tilan varustelusta löytyy muun muassa kattomikrofoni ja kaiuttimet, laajasti kääntyvä ja zoomautuva laadukas kamera, iso videoseinä sekä piirtonäyttö. Viihtyvyyteen on kiinnitetty huomiota tuomalla tilaan luonnonmukaisia materiaaleja.

Esimerkkejä tilan käytöstä

Elokuussa järjestetyn avajaistilaisuuden aikana saatiin osallistujilta palautetta erityisesti optimaalisesta äänenlaadusta ja kuuluvuudesta. Myös kameran tarkkuus herätti ihastusta, koska sillä saattaa zoomata pienimpiinkin teksteihin ja yksityiskohtiin, ja näkyvyys on uskomattoman tarkka.

Tilan toimintatapoja ja käytänteitä kehitetään edelleen, jotta tilasta saadaan helposti lähestyttävä ja mahdollisimman helppokäyttöinen.

“Avajaiset oli onnistunut kokonaisuus, johon osallistui osanottajia HAMKin neljän eri kampuksen hybriditiloista sekä myös etäyhteyksin. Opettajat olivat tilasta erityisen innoissaan, sillä se mahdollistaa samanaikaisen opetuksen eri kampuksille”, kertoo tutkijayliopettaja Merja Saarela

Lisätietoja:

Merja Saarela
tutkijayliopettaja
HAMK Smart -tutkimusyksikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
p. 0407650710
[email protected]

Toteutuksen suunnittelu on osa HOTT-hanketta – Hybridiopetuksen ja -työskentelyn taidot ja tavat.

HOTT-hanke pyrkii kohti joustavia hybridityöskentelyn malleja seuraavin keinoin: 

  • Vuorovaikutuksen monipuolistaminen
  • Läsnäolon kokemuksen lisääminen
  • Oppimisen rikastaminen
  • UDL-viitekehyksen soveltaminen