Hyppää sisältöön
Home HAMKin englanninkielisiin koulutuksiin jälleen ennätysmäärä hakijoita ympäri maailmaa

HAMKin englanninkielisiin koulutuksiin jälleen ennätysmäärä hakijoita ympäri maailmaa

HAMKin syksyllä alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin jätettiin yhteensä lähes 3800 hakemusta yli 2600 hakijalta ympäri maailmaa. Hakijamäärä englanninkielisiin koulutuksiimme on kasvanut viime vuosina ja suuntaus jatkui koronapandemiasta huolimatta.

Tänä vuonna englanninkieliseen koulutukseen oli auki neljä erillistä hakua, joista ensimmäinen alkoi jo lokakuussa 2020 ja viimeinen päättyi toukokuussa. Hakutapoina oli tammikuussa järjestetty korkeakoulujen yhteishaku, ja kolme HAMKin omaa, pitkää erillishakua, joissa oli mahdollista hakea vain HAMKiin. Haettavana oli kahdeksan englanninkielistä AMK-koulutusta ja yksi YAMK-koulutus.

Yhteishaussa HAMKiin lähetettiin 1719 hakemusta 1396 henkilöltä. Erillishaussa vastaanotettiin 2080 hakemusta 1226 henkilöltä. Yhteishaun hakijamäärä nousi lähes 250 henkilöllä ja erillishaun yli 400 henkilöllä viime vuoteen verrattuna. Hakijamäärä HAMKin englanninkieliseen koulutukseen on vuosittain kasvanut ja tarjonta lisääntynyt.

“HAMK tavoittelee vahvaa kansainvälistä kasvua ja pyrimme houkuttelemaan Suomeen alueen ja yhteiskunnan tarvitsemia osaajia. HAMKin opintojen aikana kerrytettävään suomen kielen taitoon perustuva apurahajärjestelmä ja tiivis yhteistyömme alueen työnantajien kanssa tukee osaajien houkuttelua ja heidän kiinnittymistään alueelle,” sanoo vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä.

Korona vaikuttaa kansainväliseen koulutukseen

Covid-19 -pandemia on vaikuttanut sekä opiskelijarekrytointiin että kansainvälisten opiskelijoiden opintojen aloitukseen. Elokuusta 2020 alkaen HAMK on järjestänyt kuljetuksen saapuville vaihto-opiskelijoille ja ensimmäisen vuoden kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille lentokentältä tai muulta rajanylityspaikalta opiskelijan asunnolle. Noin puolet kansainvälisistä tutkinto-opiskelijoista ovat opiskelleet etänä kotimaastaan käsin.

Kaikkia Suomeen saapuneita on ohjeistettu omaehtoisesta karanteenista ja sen noudattamisen tärkeydestä ja terveysturvallisuudesta, kuten maskisuosituksesta ja Covid-19 -testauksesta rajanylityspisteellä. Perustarvikkeet, ruokapaketti sekä englanniksi käännetyt ohjeet ruoka- ja muiden tarpeiden tilaamisesta asunnolle on jaettu niille opiskelijoille, joiden on tullut noudattaa omaehtoista karanteenia. Maassa oleville opiskelijoille opiskelu puolestaan on järjestetty yhdistellen etäopiskelua ja läsnäoloa kampuksilla turvallisista puitteista huolehtien.

Tätä toimintamallia jatketaan myös syksyn lukukauden alkaessa, mikäli pandemiatilanne niin edellyttää. HAMK toimii tiiviissä yhteistyössä toiminta-alueidensa tartuntatautiviranomaisten kanssa.

Lisätiedot:

Heidi Ahokallio-Leppälä
vararehtori
Hämeen ammattikorkeakoulu
heidi.ahokallio-leppala@hamk.fi