Hyppää sisältöön
Home HAMKin kummiurheilija Jali Rokkila: Haastejahtia taloushallinnossa ja urheilussa

HAMKin kummiurheilija Jali Rokkila: Haastejahtia taloushallinnossa ja urheilussa

Liiketalouden tradenomiksi Hämeen ammattikorkeakoulu HAMKista valmistunut Jali Rokkila pitää siitä, ettei aina tiedä mitä on tulossa.

Moni tavoitteellinen urheilija noudattaa tiukkaa ravinto-ohjelmaa, mutta Jali Rokkilan asenne tuntuu olevan rennompi.

“Sillä tavalla yritän syödä, että maha tulisi täyteen”, hän nauraa.

Taktiikka on todennäköisesti hyvä, sillä Rokkila harrastaa korkean intensiteetin lajia, crossfitia. Kisoihin valmistautuessa harjoituskertoja saattaa kertyä viikossa jopa kymmenen.

“Laji vaatii hyvää peruskuntoa, eli suuri osa treenistä keskittyy sen kohottamiseen. Lisäksi tulee voimistelua ja voimatreeniä”, Rokkila kertoo.

Rokkilalla on monipuolinen lajitausta. Aikanaan hän pelasi jääkiekkoa kymmenen vuotta ja on harrastanut myös kamppailu- sekä palloilulajeja. Crossfit tuli elämään vuonna 2019.

“Crossfitissa kiehtoo se, että siinä yhdistyvät monet erilaiset osa-alueet, joissa kaikissa voi kehittyä”, sanoo Rokkila.

Hän kertoo pitävänsä myös siitä, että treenit ovat joka kerta erilaisia. Vaihtelu virkistää ja valmistaa myös kisoja varten.

“Ennen kilpailuja harvemmin kerrotaan, millaisia tehtäviä siellä joudutaan suorittamaan.”

Hauskanpitoa työn ohessa

Haastatteluhetkellä Rokkila on juuri muutamaa viikkoa aiemmin valmistunut HAMKista liiketalouden tradenomiksi. Hän muistelee opintojaan lämmöllä.

“Opiskelu oli mielenkiintoista ja antoisaa aikaa. Koen HAMKin antaneen minulle paljon. Urheilun sponsorointi oli yksi hyvä asia lisää”, HAMKin kummiurheilijoihin kevätlukukauden loppuun saakka kuuluva Rokkila sanoo.

Monen urheilijan tavoin Rokkila jännitti ennen opintojen alkua, kuinka vaativa treenaaminen ja opiskelu yhdistyisivät. Usein urheilijat valitsevat tästä syystä monimuoto-opinnot, mutta Rokkila itse päätyi päiväopetukseen.

“Tämäkin on varsin joustava tapa opiskella. Esimerkiksi useille luennoille on mahdollista osallistua etänä tai katsoa ne tallenteena. Ryhmätöitä lukuun ottamatta voi hyvin pitkälle itse päättää omasta aikataulustaan”, hän kertoo.

Tällä hetkellä Rokkilan pitää kiireisenä kokopäivätyö kirjanpitäjänä tilitoimistossa, jossa hän aloitti harjoittelijana jo opintojensa aikana.

“Haluan päästä jatkuvasti haastavampiin tehtäviin ja kehittyä työssä edelleen. Tradenomin tutkinto antaa mahdollisuuksia moneen”, hän sanoo.

Työn ohella jatkuu myös crossfit.

“Hauskaa on tarkoitus treeneissä pitää ja katsoa, mihin se vie”, Rokkila sanoo.

“Kehittymiseen tähtään tietysti edelleen, sillä juuri se pitää mielenkiintoa yllä. Tällaiseksi entiseksi punttijuntiksi olen nykyään esimerkiksi yllättävän taitava voimistelija.”

HAMKin kummiurheilijat

  • Tuemme opiskelijoiden mahdollisuutta yhdistää oma tavoitteellinen urheilu-ura korkeakouluopintoihin.
  • Valitsemiamme urheilevia HAMKin opiskelijoita tuemme pääsääntöisesti noin 1 000 eurolla.
  • Rahallisen tuen lisäksi kaikille tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille voidaan luoda oma yksilöllinen opintosuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen.
  • Kummitoimintaa on mahdollista laajentaa myös kulttuurin aloille.