Hyppää sisältöön
Home HAMKin kummiurheilija Jenni Särö: Keskikentän sairaanhoitaja

HAMKin kummiurheilija Jenni Särö: Keskikentän sairaanhoitaja

Jalkapalloa ja futsalia tavoitteellisesti pelaava Jenni Särö vie urheilun ilosanomaa eteenpäin HAMKin kummiurheilijana.

Suunta oli selvä jo yläasteella: Jenni Särö halusi hoitoalalle. Nyt hän opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulu HAMKissa sairaanhoitajaksi.

“Opinnot ovat ainoastaan vahvistaneet ajatusta siitä, että tämä on minun juttuni”, Särö kertoo.

Työelämälähtöiseen opiskeluun liittyvät harjoittelujaksot ovat vieneet Särön työskentelemään muun muassa kirurgiselle vuodeosastolle.

“Operaatioiden seuraaminen on ollut mielenkiintoista ja opettavaista. Haluaisin tulevaisuudessa työskennellä esimerkiksi sydänsairaalassa tai leikkaussalin instrumenttihoitajana.”

Tähtäimessä ylemmät sarjat

Opintojen ohella Särö urheilee tavoitteellisesti. Hänen ykköslajinsa on jalkapallo, jota Särö pelaa kolmossarjassa Tampere Unitedin riveissä keskikenttäpelaajana.

“Aloitin jalkapallon viisivuotiaana. Pidin siitä hieman taukoa yhdessä kohtaa ja vaihdoin salibandyyn, mutta nyt olen pelannut jalkapalloa taas neljä kautta putkeen”, Särö kertoo.

Jalkapallon ohella Särö harjoittelee ja treenaa futsalia eli sisäjalkapalloa Nokialla. Ottelukaudet vuorottelevat mukavasti: kun futsalkausi päättyy, alkaa jalkapallosesonki.

Lajeissa on paljon samaa, mutta myös selviä eroja löytyy. Pelialue on huomattavasti pienempi, ja pelaajia futsalissa on kentällä maalivahdin lisäksi ainoastaan neljä verrattuna jalkapallon kymmeneen pelaajaan.

“Pienellä kentällä virheet näkyvät helpommin. Futsalissa on enemmän nopeaa peliä ja taktiikkaa ajatellen se on aivan eri peli, vaikka peliväline ja säännöt muistuttavat toisiaan”, Särö pohtii.

HAMKIN hyvä sijainti oli yksi syy opiskelupaikan valintaan.

HAMKIN hyvä sijainti oli yksi syy opiskelupaikan valintaan. Särö asuu Lempäälässä ja suorittaa opintojaan HAMKin Hämeenlinnan kampuksella. Sijainti on hänelle logistisesti ihanteellinen ja opintojen, urheilun sekä arjen yhteensovittaminen on sujunut vaivattomasti. Opiskelut etenevät suunnitellusti ja peli kulkee.

“Jalkapallossa tähtään kolmossarjaa ylemmäs. Futsalissa joukkueemme FC Nokia nousi juuri liigaan. Meillä on hyvä porukka ja odotan innolla, mitä seuraava kausi tuo mukanaan”, Särö kertoo.

HAMKin kummiurheilijaohjelmaa Särö pitää motivoivana.

“Tuntuu hyvältä, kun oma tekeminen kiinnostaa muitakin. Rahallinen tuki tietysti auttaa myös. On tosi hienoa, ettei tavoitteellista urheilua ole tarvinnut täällä opiskellessa lopettaa.”

HAMKin kummiurheilijat

  • Tuemme opiskelijoiden mahdollisuutta yhdistää oma tavoitteellinen urheilu-ura korkeakouluopintoihin.
  • Valitsemiamme urheilevia HAMKin opiskelijoita tuemme pääsääntöisesti noin 1 000 eurolla.
  • Rahallisen tuen lisäksi kaikille tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille voidaan luoda oma yksilöllinen opintosuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen.
  • Kummitoimintaa on mahdollista laajentaa myös kulttuurin aloille.