Hyppää sisältöön
Home HAMKin kummiurheilija Turo Kanerva: Herrasmiesrunttaaja liiketoimintoja muotoilemassa

HAMKin kummiurheilija Turo Kanerva: Herrasmiesrunttaaja liiketoimintoja muotoilemassa

Liiketalouden tradenomiksi HAMKissa opiskeleva Turo Kanerva on yksi oppilaitoksen kummiurheilijoista. Sponsoriohjelma oli hänelle iloinen yllätys.

Kun puhutaan herrasmieslajista, harva ensimmäisenä ajattelee amerikkalaista jalkapalloa. Ykkösdivarissa pelaavan Tampere Saintsin Turo Kanervasta se on kuitenkin juuri sellainen.

“Hyvän runttauksen jälkeen vastustaja autetaan ylös kentästä ja heitetään yläfemmat päälle”, kolmatta vuotta joukkueessa mukana oleva Kanerva kuvailee pelien yleistä meininkiä.

Aiemmin pitkään jääkiekkoa pelannutta Kanervaa amerikkalaisessa jalkapallossa viehättää lajin taktisuus, joka vaatii pelisilmää ja kykyä lukea tilanteita. Fyysisyys tulee hyvänä kakkosena.

“Jääkiekkoaikoina olin maalivahti, eli silloin en päässyt oikein taklaamaan ketään. Ehkä otan tässä nyt vähän vahinkoa takaisin”, puolustajan paikkaa pelaava Kanerva sanoo ja hänen äänestään paistaa hymy.

Tavoitteellinen tradenomi

Tavoitteellisen urheilun ohella Kanerva opiskelee liiketaloutta Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMKissa. Opinnot alkoivat vuonna 2022 ja Kanerva valmistuu näillä näkymin 2025, eli aivan aikataulussa.

Käytännönläheinen opiskelu Hämeenlinnan kampuksella on sopinut Kanervalle hyvin. Projektipohjaisissa opinnoissa hän on päässyt toteuttamaan toimeksiantoja oikeille yritykselle.

“Olen tykännyt tästä tavasta opiskella. Opinnot antavat mielestäni hyvät valmiudet työelämään. Tradenomina voin työllistyä moniin erilaisiin tehtäviin”, Kanerva sanoo.

Suuri apu opintojen ja urheilun yhdistämisessä on ollut HAMKin sponsorointi. Oppilaitoksella on tänäkin vuonna yhdeksän kummiurheilijaa, joista Kanerva on yksi. Vielä HAMKiin hakiessaan Kanerva ei tiennyt sponsoriohjelmasta, vaan sanoo sen olleen iloinen yllätys.

“Sponsoroinnilla on minulle suuri merkitys. Saan sen avulla maksettua esimerkiksi kausimaksut ja hankittua varusteita. Rahallinen tuki tuo turvaa arkeen ja harjoitteluun. Lisäksi HAMKin Hämeenlinnan kampuksella käytössäni on kuntosali”, kertoo Kanerva.

Sponsoroinnilla on minulle suuri merkitys. Saan sen avulla maksettua esimerkiksi kausimaksut ja hankittua varusteita.

Turo Kanerva

Kanervan tavoitteet urheilussa ovat joukkueen tavoitteita, ja toisin päin. Viime vuonna Tampere Saints voitti ykkösdivisioonan mestaruuden. Samaan tähdätään luonnollisesti myös tänä vuonna.

“Kausi alkaa kesäkuussa. Tärkeimmät pelit ovat juuri ne ensimmäiset, joissa katsotaan mihin kuntoon olemme joukkueena päässeet talven aikana ja kuinka peli toimii”, hän pohtii.

Valmistumista seuraavaa aikaa Kanerva ei ole vielä juurikaan suunnitellut.

“Yrittäjyys kiinnostaa, mutta ainakaan vielä minulla ei sitä kuningasideaa oman yrityksen perustamiseen ole. Liiketalouden opintojen jatkaminen voisi tulla kyseeseen – mutta hoidetaan nyt ensin nämä tradenomiopinnot kunnialla loppuun.”

HAMKin kummiurheilijat

  • Tuemme opiskelijoiden mahdollisuutta yhdistää oma tavoitteellinen urheilu-ura korkeakouluopintoihin.
  • Valitsemiamme urheilevia HAMKin opiskelijoita tuemme pääsääntöisesti noin 1 000 eurolla.
  • Rahallisen tuen lisäksi kaikille tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille voidaan luoda oma yksilöllinen opintosuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelun ja urheilun yhdistämisen.
  • Kummitoimintaa on mahdollista laajentaa myös kulttuurin aloille.