Hyppää sisältöön
Home HAMKin opiskelijat yhteistyössä hotelli Waltikan ja Valkeakosken kanssa

HAMKin opiskelijat yhteistyössä hotelli Waltikan ja Valkeakosken kanssa

Useiden koulutusten opiskelijat yhdistävät tänä keväänä voimansa hotelli Waltikan ja Valkeakosken kaupungin toimeksiannosta. Opiskelijoiden tehtävänä on kehittää uusia palveluja, ideoita ja konsepteja, joilla edistää hotellin ja Valkeakosken vetovoimaa.

Projekti pyörähti käyntiin aloitustapaamisella hotellilla. Mukana ovat Electrical and Automation Engineering -koulutuksen, Älykkään ja kestävän muotoilun sekä Smart and Sustainable Design -koulutusten ja International Business -koulutuksen opiskelijat. Aloitustapaamisessa hotellin omistaja Tomi Kuparinen antoi opiskelijoille toimeksiannon, ja heidät jaettiin ryhmiin ideoiden suunnittelua ja toteuttamista varten. Tomi on itse HAMKin Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksen alumni, ja on ennen hotellin omistamista työskennellyt Nokialle ja Microsoftille.

Opiskelijoiden tarkoitus on tehdä Valkeakoskesta ja hotelli Waltikasta entistä houkuttelevampi ja lisätä uusia asiakasryhmiä. Valkeakosken haasteena on, että se on pieni kaupunki ilman suuria nähtävyyksiä. Leikkimielinen pyyntö opiskelijoille olikin kehittää paikallinen Eiffel-torni.

Konkreettisesti suunnitelmat voivat liittyä esimerkiksi energiatehokkuuteen, uudenlaisiin hotellihuoneisiin tai tapahtumiin. Hyvään ideaan ei kuitenkaan riitä pelkkä wow-efekti. Opiskelijat pääsevät testaamaan myös liiketoimintaosaamistaan ja miettimään idean kustannusarviota ja taloudellista toteutettavuutta.

Projekti on käynnissä toukokuun alkuun asti.