Hyppää sisältöön
Home Katseet metsäalan työturvallisuuteen – uusi interaktiivinen oppimateriaali on julkaistu

Katseet metsäalan työturvallisuuteen – uusi interaktiivinen oppimateriaali on julkaistu

Metsäalan opiskelijoille on tuotettu uusi työturvallisuutta käsittelevä julkaisu ”Turvallisesti metsäalalla – opiskelijan työkirja”. Uuden materiaalin avulla saatavilla on ajantasaista tietoa, keinoja ja opetusmateriaalia kaikille metsäalan opetusta tarjoaville ammatillisille oppilaitoksille sekä ammattikorkeakouluille Suomessa.

Työkirja soveltuu vapaasti käytettäväksi metsäalan opintoja tarjoavien oppilaitosten kursseille niin itseopiskeluun kuin kontaktiopetukseenkin. Materiaali on hyödynnettävissä myös työpaikkojen turvallisuustyössä sekä työharjoitteluiden tukimateriaalina.

Työkirja korostaa asenteen merkitystä työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin edistäjänä ja ylläpitäjänä. Kirjan sisältö painottaa proaktiivista riskientunnistusta sekä parantaa opiskelijoiden kykyä reagoida vaaratilanteisiin. Keskeisiä teemoja ovat ammattilaisen asenne, työturvallisuuden johtaminen ja työhyvinvointi. Teorian opiskeluun tuotettiin materiaalia teksti- ja videomuotoisena. Lisäksi opiskelijat voivat soveltaa oppimaansa käytäntöön erilaisten tehtävien sekä käytännön esimerkkien avulla.

Kokosimme työkirjan osana ”Työturvallisuus näkyväksi osaksi metsäalan opetusta” -hanketta, jonka tavoitteena oli helpottaa työturvallisuuden integroimista osaksi metsäalan opintoja. Materiaalien kokoamisesta vastasi HAMKin, HAMIn ja Metsätehon muodostama työryhmä. Hankkeen rahoitti Metsämiesten Säätiö.

Opetusmateriaalin kokoamisessa olivat mukana seuraavat hanketoimijat: