Maatalouden perusteiden osaaja - Hämeen ammattikorkeakoulu
Maatalouden perusteiden osaaja
Lehmä ja tyttö

Maatalouden perusteiden osaaja

MITÄ HYÖTYÄ?

Koulutus antaa hyvät perustiedot maataloudesta kuten kasvin- ja eläintuotannosta. Lisäksi koulutuksessa käydään laajasti läpi maatilan talouteen liittyviä kokonaisuuksia (mm. verotus, rahoituksen hakeminen, tukihakemukset, sukupolvenvaihdos). Opinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja, ja ne voi halutessaan hyväksilukea agrologi (AMK) -tutkintoon.

 

KENELLE SUUNNATTU?

Maatalouden perusteiden osaajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät maatalouden alalla, harkitsevat maatalousyrittäjyyttä tai ovat muuten kiinnostuneita maatalouden perusteista. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi maatalousyrittäjän perheenjäsenille.

TIEDOT OSAAJAKOULUTUKSESTA

AJANKOHTA 1.9.2022-31.5.2023
KOULUTUSMUOTO  Verkko-opinnot. Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkossa.
LAAJUUS (OPINTOPISTETTÄ) 30 op
KOHDERYHMÄ  Kaikki maatalouden perusteista kiinnostuneet
ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 15.8.2022
HINTA 450 € (15 €/op). Alv 0 %.

Maatalouden perusteiden osaaja

Korkeakoulutasoista maatalousosaamista!

 

Ilmoittaudu syyskuussa 2022 alkavaan Maatalouden perusteiden osaaja -koulutukseen! 

Osaajakoulutukset yleisesti

Osaajakoulutukset ovat ammattikorkeakoulututkinnon erityisosaamisen kokonaisuuksia. Osaajakoulutusten laajuus on 30 opintopistettä, ja niiden suorittaminen kestää vuoden. Opinnot on maksullisia ja ne ovat osa avoimen AMKin tarjontaa.


Kohderyhmä ja koulutusmuoto

Maatalouden perusteiden osaajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät maatalouden alalla, harkitsevat maatalousyrittäjyyttä tai ovat muuten kiinnostuneita maatalouden perusteista. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi maatalousyrittäjän perheenjäsenille. Opinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja, ja ne voi halutessaan hyväksilukea agrologi (AMK) -tutkintoon.

Koulutus toteutetaan ajasta ja paikasta riippumattomina verkko-opintoina, ja se on mahdollista suorittaa itsenäisesti omien aikataulujen mukaisesti. Koulutus sisältää myös lähiopetuspäiviä  sekä verkko-ohjaustuokioita, mutta näihin osallistuminen on vapaaehtoista.


Ajankohta 

Koulutus toteutetaan lukuvuoden 2022-2023 välisenä aikana (syyskuu-toukokuu). 

Aloituspäivä on pakollinen. Muut lähipäivät ovat vapaaehtoisia. Niiden aikana voi tutustua opiskeltuihin asioihin käytännössä ja ne järjestetään seuraavina päivinä Mustialassa (osoite. Mustialantie 105, Tammela): 

  • Aloitus ja peltopäivä (pakollinen) 9.9.2022 klo 9-15
  • Tekniikkapäivä 7.10.2022 klo 9-15
  • Kotieläinpäivä 4.11.2022 klo 10-15
  • Verotuspäivä 9.12.2022 klo 9-15
  • Kasvinviljelyn suunnittelu 13.1.2023 klo 9-15
  • Kannattavuus ja tuet 17.3.2023 klo 9-15
  • Yhteistyö. Sopimukset, palkkaus ja talouslaskelmat 14.4.2023 klo 9-15

Hinta ja maksaminen

Koulutuksen hinta on 450 € (15 €/op). Alv 0 %. Koulutus maksetaan ennen koulutuksen alkua HAMKin verkkokaupassa. Maksulinkki lähetetään osallistujille sähköpostilla ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Maksuvaihtoehdot: luottokortti, verkkopankkimaksu, Collector -lasku, PayPal.


ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN 16.5. – 15.8.2022

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Jos et saa ilmoittautumisvahvistusta (tarkista myös roskapostikansio), olethan yhteydessä koulutussuunnittelija Sofia Peltoniemeen laura-sofia.peltoniemi@hamk.fi  tai avoinamk@hamk.fi

Ilmoittautuminen vaatii tunnistautumista Suomi.fi palvelussa. Käytä aina ensisijaisesti tunnistautumista vaativaa ilmoittautumista. Voit ilmoittautua ilman tunnistautumista, jos tunnistautuminen ei ole mahdollista.


Perumisehdot

Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta, jos peruminen tehdään viimeistään 15.8.2022. Mikäli perut ilmoittautumisesi 15.8.2022 jälkeen, perimme opintomaksun kokonaisuudessaan. Samoin, jos et peru ilmoittautumistasi ja jätät saapumatta opintoihin, tai keskeytät jo aloittamasi opinnot, perimme opintomaksun kokonaisuudessaan. Perumiset sähköpostilla: laura-sofia.peltoniemi@hamk.fi

Hämeen ammattikorkeakoululla on oikeus perua koulutus, jos koulutuksen osallistujia ei ole riittävästi.


Henkiötietojen käsittely

Hamkin henkilötietojen käsittelystä löydät tiedot täältä.

 

 

Kasvintuotannon edellytykset 5 op

Sisällöt: 

Opiskelija osaa yleisimmät viljelykasvit ja rikkakasvit. Opiskelija osaa arvioida pellon kasvukuntoa ja erilaisten viljelytoimenpiteiden vaikutusta. 

 

Kotieläintalous 5 op (valinnainen)

Sisällöt:

Opiskelija osaa soveltaa kotieläintalouden tietoa käytäntöön ja arvioida toimintaa. Opiskelija osaa rehujen käyttöä ja kotieläintuotannon biologiaa. Opinnoissa keskitytään nautakarjatalouteen ja sikoihin. 

Kasvintuotanto 5 op/10 op (valinnainen)

Sisällöt:

Opiskelija osaa kasvinviljelyn tuotantoprosessin kestävyyden, luonnon monimuotoisuus ja ilmastotavoitteet huomioiden.  

Maatilan talous 15 op

Sisällöt: 

Opiskelija osaa laatia kehittämissuunnitelman laskelmineen maatilalle ja hakea siihen rahoitusta. Hän osaa tehdä suunnitelman maatilan sukupolvenvaihdokselle ja arvioida maatilan omaisuusosienarvoa eri tilanteissa. Hän osaa tehdä maa- ja metsätalouden veroilmoituksen ja hakea maatilalle tuet sekä toimia tukiehtojen mukaisesti. Hän osaa kehittää pienyritystoiminnan mahdollisuuksia. Hän osaa toimia työnantajana maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksen mukaisesti ja osaa maksaa palkat sekä tehdä sopimuksia ja kilpailuttaa toimijoita. 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU