Maatalouden perusteiden osaaja - Hämeen ammattikorkeakoulu
Maatalouden perusteiden osaaja
Lehmä ja tyttö

Maatalouden perusteiden osaaja

MITÄ HYÖTYÄ?

Koulutus antaa hyvät perustiedot maataloudesta kuten kasvin- ja eläintuotannosta. Lisäksi koulutuksessa käydään laajasti läpi maatilan talouteen liittyviä kokonaisuuksia (mm. verotus, rahoituksen hakeminen, tukihakemukset, sukupolvenvaihdos). Opinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja, ja ne voi halutessaan hyväksilukea agrologi (AMK) -tutkintoon.

 

KENELLE SUUNNATTU?

Maatalouden perusteiden osaajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät maatalouden alalla, harkitsevat maatalousyrittäjyyttä tai ovat muuten kiinnostuneita maatalouden perusteista. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi maatalousyrittäjän perheenjäsenille.

TIEDOT OSAAJAKOULUTUKSESTA

AJANKOHTA 1.9.2021-31.5.2022
KOULUTUSMUOTO  Verkko-opinnot. Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkossa.
LAAJUUS (OPINTOPISTETTÄ) 30 op
KOHDERYHMÄ  Kaikki maatalouden perusteista kiinnostuneet
ILMOTTAUTUMINEN PÄÄTTYY 15.8.2021
HINTA 450 €. Voidaan maksaa useammassa erässä.

Maatalouden perusteiden osaaja

Korkeakoulutasoista maatalousosaamista!

Osaajakoulutukset yleisesti

Osaajakoulutukset ovat ammattikorkeakoulututkinnon erityisosaamisen kokonaisuuksia. Osaajakoulutusten laajuus on 30 opintopistettä, ja niiden suorittaminen kestää vuoden. Opinnot on maksullisia ja ne ovat osa avoimen AMKin tarjontaa.

 

Kohderyhmä ja koulutusmuoto

Maatalouden perusteiden osaajakoulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät maatalouden alalla, harkitsevat maatalousyrittäjyyttä tai ovat muuten kiinnostuneita maatalouden perusteista. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi maatalousyrittäjän perheenjäsenille. Opinnot ovat ammattikorkeakouluopintoja, ja ne voi halutessaan hyväksilukea agrologi (AMK) -tutkintoon.

 

Koulutus toteutetaan ajasta ja paikasta riippumattomina verkko-opintoina, ja se on mahdollista suorittaa itsenäisesti omien aikataulujen mukaisesti. Koulutus sisältää myös lähiopetuspäiviä  sekä verkko-ohjaustuokioita, mutta näihin osallistuminen on vapaaehtoista.

 

Ajankohta 

Koulutus toteutetaan lukuvuoden 2021-2022 välisenä aikana (syyskuu-toukokuu). 

Vapaaehtoisten lähipäivät järjestetään seuraavina päivinä Mustialassa Mustialantie 105, Tammela: 

  • Pelto 3.9.
  • Tekniikka 8.10.
  • Navetta 5.11.
  • Verotus 10.12.
  • Kasvinviljelyn suunnittelu 14.1.
  • Kannattavuus ja tuet 18.3.
  • SPV 8.4.
  • Metsäretkeily ja todistusten jako 13.5.

Lähipäivät ovat vapaaehtoisia. Niiden aikana voi tutustua opiskeltuihin asioihin käytännössä. 

 

Hinta ja maksaminen

Koulutuksen hinta on 450 € (15 €/op). Alv 0 %.
Koulutus maksetaan ennen koulutuksen alkua HAMKin verkkokaupassa. Maksulinkki lähetetään osallistujille sähköpostilla ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
Maksuvaihtoehdot: luottokortti, verkkopankkimaksu, Collector -lasku, PayPal.

 

Ilmoittautuminen

Koulutukseen voi ilmoittautua 1.6.-15.8.2021 välisenä aikana. Ilmoittautuminen on päättynyt. 

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Jos et saa ilmoittautumisvahvistusta (tarkista myös roskapostikansio), olethan yhteydessä koulutussuunnittelija Sofia Peltoniemeen laura-sofia.peltoniemi@hamk.fi  

 

Ilmoittautuminen vaati tunnistautumista Suomi.fi palvelussa. Käytä aina ensisijaisesti tunnistautumista vaativaa ilmoittautumista. Voit ilmoittautua ilman tunnistautumista, jos sinulla ei ole mitään keinoa tunnistautua. 

 

Perumisehdot

Voit perua osallistumisen koulutukseen maksutta, jos peruminen tehdään viimeistään 15.8.2021

Mikäli perut ilmoittautumisesi 15.8.2021 jälkeen, perimme opintomaksun kokonaisuudessaan. Samoin, jos et peru ilmoittautumistasi ja jätät saapumatta opintoihin, tai keskeytät jo aloittamasi opinnot, perimme opintomaksun kokonaisuudessaan.

Perumiset sähköpostilla: laura-sofia.peltoniemi@hamk.fi

Hämeen ammattikorkeakoululla on oikeus perua koulutus, jos koulutuksen osallistujia ei ole riittävästi.

 

Henkiötietojen käsittely

Hamkin henkilötietojen käsittelystä löydät tiedot täältä.

 

 

Kasvintuotannon edellytykset 5 op

Sisällöt: 

Opiskelija osaa yleisimmät viljelykasvit ja rikkakasvit. Opiskelija osaa arvioida pellon kasvukuntoa ja erilaisten viljelytoimenpiteiden vaikutusta. 

 

Kotieläintalous 5 op valinnainen

Sisällöt:

Opiskelija osaa soveltaa kotieläintalouden tietoa käytäntöön ja arvioida toimintaa. Opiskelija osaa rehujen käyttöä ja kotieläintuotannon biologiaa. Opinnoissa keskitytään nautakarjatalouteen ja sikoihin. 

Kasvintuotanto 5 op/10 op valinnainen

Sisällöt:

Opiskelijaa osaa kasvinviljelyn tuotantoprosessin kestävyyden, luonnon monimuotoisuus ja ilmastotavoitteet huomioiden.  

Maatilan talous 15 op

Sisällöt: 

Opiskelija osaa laatia kehittämissuunnitelman laskelmineen maatilalle ja hakea siihen rahoitusta. Hän osaa tehdä suunnitelman maatilan sukupolvenvaihdokselle ja arvioida maatilan omaisuusosienarvoa eri tilanteissa. Hän osaa tehdä maa- ja metsätalouden veroilmoituksen ja hakea maatilalle tuet sekä toimia tukiehtojen mukaisesti. Hän osaa kehittää pienyritystoiminnan mahdollisuuksia. Hän osaa toimia työnantajana maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksen mukaisesti ja osaa maksaa palkat sekä tehdä sopimuksia ja kilpailuttaa toimijoita. 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU