Hyppää sisältöön
Home Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 4.1.2023

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 4.1.2023

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa tammikuussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin. Samaan aikaan on käynnissä myös haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin.

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 4.1.2023 ja päättyy 18.1.2023 klo 15.00. Yhteishaun hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.

HAMKin englanninkielisistä koulutuksista on mukana yhdeksän AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta sekä kaksi YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta.

AMK-tutkintoon johtavat koulutukset:

YAMK-tutkintoon johtavat koulutukset:

Kuvaukset koulutuksista löytyvät täältä

HAMKin englanninkielisissä AMK-koulutuksissa valintatapana käytetään verkossa suoritettavaa valtakunnallista International UAS Exam –valintakoetta. Smart and Sustainable Design -koulutuksessa käytetään HAMKin omaa verkossa suoritettavaa valintakoetta.

International UAS Exam koostuu kahdesta vaiheesta, jotka järjestetään kokonaan verkossa. Ensimmäisen vaiheen kirjallinen koe toteutetaan ke 8.2.2023. Toisen vaiheen ryhmähaastattelut järjestetään 6.–17.3.2023. Lisätietoa International UAS Examista löytyy UASinfo.fi sivustolta.

HAMKin oma valintakoe Smart and Sustainable Design -koulutukselle järjestetään verkossa 27.-29.3.2023. Valintakoe koostuu kahdesta osasta: motivaatiokirjeen ja suunnittelutehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsutaan verkossa järjestettävään englannin kielikokeeseen.

Englanninkielisten ylempien AMK-koulutuksien valintatapa on myös kaksivaiheinen: ennakkotehtävä sekä haastattelu. Management in Sustainable Business -koulutuksessa laaditaan tutkimussuunnitelma ja hakijoilla on ryhmähaastattelu verkossa. Sustainable Technologies -koulutuksessa tutkimussuunnitelman lisäksi laaditaan motivaatiokirje ja hakijoilla on ryhmähaastattelu verkossa.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 2.6.2023.

Kevään ensimmäisen yhteishaun yleiset periaatteet

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa ovat mukana syksyllä alkavat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset ja taideyliopiston sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutukset.

Yhden korkeakoulupaikan säännöksen mukaan vastaan voi ottaa samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Säännös koskee sekä yhteishauissa, erillishauissa että yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja. Esimerkiksi jos ottaa opiskelupaikan vastaan ensimmäisestä yhteishausta, ei voi ottaa opiskelupaikkaa vastaan kevään toisesta yhteishausta tai toisin päin.

Käynnissä on myös haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin.

Lisätietoja verkkosivuillamme