Hyppää sisältöön
Home Lennonjohtokoulutusta verkossa – HAMKin liikennealan opiskelijat pääsevät kokeilemaan ainutlaatuista, uutta koulutusmuotoa 

Lennonjohtokoulutusta verkossa – HAMKin liikennealan opiskelijat pääsevät kokeilemaan ainutlaatuista, uutta koulutusmuotoa 

Lennonjohtokoulutusta on perinteisesti tehty luokkahuoneissa ja fyysisissä simulaattoreissa, mutta nyt Lektor Consulting  on luonut alalle uuden, täysin verkossa toteutettavan koulutusmallin. Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu on tuonut kehitysprosessiin pedagogista osaamista, ja HAMKin liikennealan opiskelijat pääsevät testaamaan ensimmäisinä uutta koulutusratkaisua. 

Lektor Consulting Resources Finland on tarjonnut vuodesta 2020 lähtien kouluttajien ja pätevyyden arvioijien koulutuksia pääsääntöisesti Euroopassa. Vuoden 2023 alusta Lektor tarjoaa lisäksi myös lennonjohdon peruskoulutusta verkossa. Yrityksen luoma oppimisalusta ja sillä toimiva uusi lennonjohtosimulaattori on käytettävissä verkkoselaimessa tietokoneella ja mobiililaitteella.  

“Lektor on globaalistikin katsoen ensimmäinen kouluttaja, joka vie lennonjohtokoulutuksen verkkoon. Näin alan opiskelijat ja muutkin aiheesta kiinnostuneet voivat käyttää simulaattoria joustavasti omaan tahtiin,” Lektorin perustaja Samuli Suokas kertoo.  

Kouluttajasta ja simulaattorin saatavuudesta riippumaton menetelmä madaltaa opiskelijoiden kynnystä harjoitella ja siten mahdollistaa rajattoman määrän harjoitustunteja. 

HAMK tuo pedagogista näkökulmaa 

Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajakorkeakoulun tutkijayliopettaja Anne-Maria Korhonen on ohjannut viimeiset puoli vuotta Lektorin lennonjohtokouluttajien pedagogista ajattelua useasta eri kasvatustieteellisestä näkökulmasta, jotta uuden koulutusmallin oppimisprosessi olisi mahdollisimman monipuolinen ja innostava. Pelillisyys nykyaikaisena oppimisen muotona on otettu keskeiseksi osaksi oppimisprosessia, sillä siten voidaan tukea oppimista ja opiskelijan onnistumista. 

“Elämme verkossa oppimisen aikaa. Se antaa mahdollisuuden osallistua opintoihin ajasta ja paikasta riippumatta. Pedagogisesti hyvin suunniteltu prosessi edistää oppimista ja motivoi opiskelemaan,” Korhonen sanoo. 

Ensimmäinen pilotti lennonjohdon verkko-opinnoista toteutetaan HAMKin liikennealan insinööriopiskelijoille huhti-toukokuussa 2023. Ilmoittautuneita kurssilaisia on jo, mutta lisääkin HAMKin opiskelijoita mahtuu mukaan, myös muilta aloilta. Lektor on erityisen kiinnostunut kuulemaan palautetta osallistuvilta opiskelijoilta.  

Lisätietoja: 

Anne-Maria Korhonen 
tutkijayliopettaja 
HAMK Edu -tutkimusyksikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
Puh. +358505745942 
anne-maria.korhonen@hamk.fi 

Samuli Suokas 
perustaja 
Lektor Consulting Resources Finland  
+358 44 770 0082 
samuli.suokas@lektorconsulting.com