Hyppää sisältöön
Home Malla Haaparanta, kansainvälisten asioiden asiantuntija

Malla Haaparanta, kansainvälisten asioiden asiantuntija

Malla Haaparanta työskentelee HAMKin kansainvälisissä palveluissa. Hänen tehtävänsä on auttaa lähteviä vaihto opiskelijoita kaikkiin vaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Työpöydälle kuuluvat tiiviisti myös RUN-Eurooppa–yliopiston kumppanimaiden opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuutta edistävät asiat. Malla kuuluukin RUN–EU:n Liikkuvuuden innovointi-työryhmään.  

Maailman parastaminen Mallan työssä liittyy luonnollisesti kansainvälisyyden edistämiseen.  

”Sillä parastetaan, että me saadaan vaihtoon porukkaa meiltä, he saavat kielitaitoa ja oppivat ymmärtämään erilaisia kulttuureja. Minulle on merkityksellistä, että pystyn auttamaan opiskelijoita saamaan jotain ekstraa siihen omaan tutkintoon. Koen olevani tärkeä linkki siinä”, Malla kuvaa.   

Kansainvälisyyden lisääminen on tietysti myös peruskauraa jokaiselle korkeakoululle, mutta Malla löytää HAMKin tarjonnasta myös erottavia tekijöitä.  

”Kuulumalla RUN-Eurooppa-yliopistoon pystymme tarjoamaan myös lyhyempiä vaihtomahdollisuuksia, joissa fyysinen vaihto kestään yleensä noin viikon. Tämä mahdollistaa ulkomaille lähdön myös esimerkiksi perheellisille tai vakituisessa työssä oleville opiskelijoillemme.”  

Minulle on merkityksellistä, että pystyn auttamaan opiskelijoita saamaan jotain ekstraa siihen omaan tutkintoon.

Malla kokee, että hänen työssään on jatkuvasti innostavia asioita, mutta viimeisin sellainen kokemus syntyi sekin RUNin puitteissa.  

”Liikkuvuutta edistävä työryhmämme kokoontui viime keväänä kumppanimaa Hollannissa, NHL Stendenin yliopistossa ja siitä sai taas motivaatiota pitkäksi aikaa. RUNissa pystyy tekemään syvällisempää yhteistyötä kv-partnereiden kanssa”, Malla sanoo.  

Ainakin yksi konkreettinenkin idea jäi käteen, kun stendeniläiset kertoivat perustaneensa Teams-ryhmän vaihtoon lähteville opiskelijoille. Siellä voidaan käydä asiaan keskittynyttä keskustelua, vastata usein samoihinkin kysymyksiin kerralla ja yhteisöllisyyttä luoden. 

”Todennäköisesti vastaava Teams otetaan meilläkin käyttöön. Siellä olemme helpommin saavutettavissa myöskin  vaihdon aikana, ettei tarvitse aina olla sen sähköpostin varassa.” 

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Maailman parastajat

Me HAMKissa uskomme, että maailma voidaan pelastaa jalat maassa. Tarvitaan vaan rohkeita ihmisiä ja konkreettisia tekoja.

Meitä on noin 10 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella, verkossa ja kansainvälisesti.