Hyppää sisältöön
Home Monimuotoista opiskelua tulevaisuuden alalla

Monimuotoista opiskelua tulevaisuuden alalla

Kiertotalouden (entinen biotalous) tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi opiskeleva Sanna-Kaisa Isoranta kertoo opinnoistaan HAMKin Forssan kampuksella. Hän suorittaa tutkinnon töiden ohessa monimuoto-opintoina. Sanna-Kaisa kokee opintojen ja töiden yhdistämisen helpoksi ja hyödylliseksi. Ennen nykyisiä opintojaan hän suoritti koodariopinnot HAMKissa täysin etänä.

Insinööriopintoja kiertotalouden näkökulmasta

Yhteishaussa Sanna-Kaisa haki moneen tekniikan, sekä tieto- ja viestinnäntekniikan insinöörin koulutukseen. Häntä kiinnosti erityisesti kiertotalouteen painottuva tekniikan koulutus, sillä se oli erilaista muiden koulujen tarjoamiin tieto- ja viestintätekniikan insinöörin koulutuksiin verrattuna. HAMKissa opetettava kiertotalouden ICT koulutus poikkeaa normaalista siten, että koulutus yhdistää insinöörin tietotekniset opinnot yhteiskuntaa kehittävän kiertotalouden aiheisiin.

Sanna-Kaisa kertoo, että hänellä ei vielä koulutukseen hakiessa ollut tietoa siitä, mitä kiertotalouden tieto- ja viestintätekniikan koulutus kattaa, mutta kokee sen nykyään hyvänä lisänä ja mahdollisuuksien antajana tulevaisuudelle. Valinta HAMKiin hakemisesta oli suhteellisen helppo myös sen takia, että koulu oli hänelle jo tuttu entuudestaan. Sanna-Kaisa on nimittäin suorittanut myös koodarintutkinnon HAMKissa.

”Tämähän on mielenkiintoinen opiskeluala, jos tykkää koodaamisesta ja teknisestä näpertämisestä”

Ei pelkkää tietokoneella istumista

Sanna-Kaisa kertoo, että koulutuksessa on tietokoneella istumisen lisäksi paljon myös koneiden rakentamista ja ohjelmointia. Parhaiksi asioiksi koulutuksesta hän luettelee erilaiset projektit yritysten ja opiskelukavereiden kanssa. Sanna-Kaisan mielestä koulutus tarjoaa alan opiskelijoille erinomaiset työskentelymahdollisuudet tulevaisuudessa. Opintojen aikana saa monipuolisen osaamisen eli insinöörin tietoteknilliset taidot ja samalla opit myös kestävästä kehityksestä, kuten esimerkiksi uusiutuvista luonnonvaroista tehdyistä tuotteista.  ”Kiertotalouteen painottuvat insinööriopinnot avaavat erilaisia mahdollisuuksia opiskeluiden jälkeen”, Sanna-Kaisa tiivistää.

Opiskelua ja töitä

Parasta monimuoto-opinnoissa on se, että Sanna-Kaisa pystyy työskentelemään opintojensa ohessa sujuvasti. Töiden ja opintojen yhdistäminen on sujunut aika kivasti. Tällä hetkellä hän työskentelee järjestelmäasiantuntijana. Sanna-Kaisa on työskennellyt neljä vuotta yrityksessä, joka erikoistuu sairaalan eri tieto- ja kuvantamisen järjestelmiin. Hän pääseekin jo toteuttamaan laajasti tietotekniikan töitä opintojensa ohessa.