Hyppää sisältöön
Home Musiikki ja elämänkaari – seminaari 8.4. Hämeenlinnassa

Musiikki ja elämänkaari – seminaari 8.4. Hämeenlinnassa


Neurologian, kasvatustieteen, terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden asiantuntijat kokoontuvat jälleen Hämeenlinnassa musiikki yhdyssiteenä. Musiikki ja elämänkaari – seminaari tarjoaa ammattilaisille, opiskelijoille, vapaaehtoistyötä tekeville sekä muuten aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua musiikin vaikutuksiin ihmisen eri elämän vaiheissa, sekä sen potentiaaliin kaikkien, nuorien, ikääntyneiden, terveiden ja sairaiden, hyvinvoinnin edistämisessä.


Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen hallinnoima Oman elämäni sävelet-hanke järjestää seminaarin kolmatta vuotta peräkkäin yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Tapahtuma laajenee huomattavasti sisällöltään verrattuna edellisiin vuosiin.

”Musiikin vaikutuksia tutkitaan yhä useammin eri tieteenaloilla. Ajankohtainen esimerkki on se, miten ikääntyvässä yhteiskunnassa musiikki voi toimia keinona kuntoutuksessa ja hoivaavassa ympäristössä”, pohtii hankevastaava Jorge Martín.

Seminaari koostuu kolmesta luennosta. Luennoitsijat ovat omien kenttiensä kärkinimiä: kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija Liisa-Maria Lilja-Viherlampi, musiikkikasvattaja ja psykologi Suvi Saarikallio sekä neurologi ja aivotutkija Seppo Soinila. Yhdysteemana toimii musiikki monipuolisena kokemuksena ja tärkeänä muutosvoimana läpi ihmisen elämänkaaren: miten musiikki tuottaa mielihyvää ja nautintoa, mutta myös aktivoi aivoja laajasti ja edistää hyvinvointia.

Tämän lisäksi seminaarin toinen osa koostuu työpajoista, johon seminaarin kävijät saavat osallistua. Ammattilaiset kuten hoivamuusikko Terhi Lehtovaara tai Eläkeliiton kouluttaja Heini Siltainsuu tuovat esiin musiikkipohjaisia työkaluja ja menetelmiä toimintakyvyn ylläpitämiseen, oppimisen tukemiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen opetus- ja kuntoutuskäytössä.

Tapahtuma-aika ja -paikka:

Musiikki ja elämänkaari -seminaari 8.4.2024. klo 9:00-16:00 Hämeen ammattikorkeakoulu, C-rakennus, auditorio, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna.

Lisätiedot

Jorge Martín
hankevastaava
p. 044 775 4455
Oman elämäni sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena -hanke
Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry