Hyppää sisältöön
Home Opiskelijaäänet kuuluviin RUNissa

Opiskelijaäänet kuuluviin RUNissa

Kehitämme RUN-Eurooppa-yliopistoa (RUN-EU) yhdessä opiskelijoiden kanssa. Jokaisella RUN-korkeakoululla on oma opiskelijaneuvostonsa ja ne tarkastelevat ja neuvovat RUNin strategiaa, saavutuksia ja vaikutusta. RUN-EU-korkeakoulujen opiskelijaneuvostojen jäsenet kokoontuivat HAMKiin, kun järjestimme opiskelijaneuvostojen kokouksen Hämeenlinnassa huhtikuussa. Lue, mitä Tatiana Veteskova, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelijamme ja HAMKin RUN-EU-opiskelijaneuvoston varapuheenjohtaja, kirjoitti kokouksesta!

Maanantai

Käynnistimme RUNin opiskelijaneuvostojen yhteisen kokouksen Youth Exchange School Programme (YES) -viikon muodossa: The subtle art of communication!

Opimme viikon aikana siitä, miten käydä vuorovaikutusta, millaisia erilaisia viestintätyylejä on ja miten mukautamme työskentelyämme viestintätyylien perusteella. Tämä auttoi meitä parantamaan toimintaamme RUN-EU-opiskelijaneuvostoina, mutta myös ihmisinä jokapäiväisessä elämässämme.

Lisäksi saimme kokea lumisen Suomen!

Three students standing outside next to a snowman

Tiistai

Koska meillä kaikilla on erilaiset taustat, voi joskus olla haastavaa ymmärtää toisiamme.

Opimme lisää sanattomasta viestinnästä HAMKin RUN-EU-opiskelijaneuvoston järjestämän työpajan avulla.

Pääsimme myös kuulemaan ammattilaisten lähestymistavoista viestintään, kun HAMKin tutkimusviestinnän suunnittelija Inka Stormi ja opintopsykologi Maija Partanen pitivät meille työpajat.

Keskiviikko & torstai

Onnistuneen puheenjohtajakokouksen ja sitä seuranneen opiskelijaneuvostojen yhteiskokouksen jälkeen keskiviikkona alkoi väittelykilpailu!

Aiheet olivat kiihkeitä ja molempien osapuolten argumentit sitäkin kiihkeämpiä.

Todistimme, kuinka paljon potentiaalia aktiiviset opiskelijat kantavat mukanaan ja pystyvät käyttämään, jos heille annetaan mahdollisuus.

Saimme kuulla rakentavaa palautetta, joka epäilemättä auttaa meitä toimimaan tehokkaammin tulevaisuudessa. Erittäin käytännöllinen ja hyödyllinen kokemus meille kaikille!

A few students standing outside and having snacks

Perjantai

Perjantai oli omistettu loppukeskusteluille, pohdinnalle ja kahden opiskelijan pienille syntymäpäiväjuhlille!

Oli ilo saada RUN-EU-opiskelijaneuvoston jäseniä HAMKiin, sillä näin pystyimme verkostoitumaan ja luomaan vahvempia siteitä opiskelijaneuvostojen välille. Näin voimme pitää opiskelijoiden äänen kuuluvana.

Kokouksemme oli erittäin tuottava ja tunnelma positiivinen.

Ajatuksia opiskelijaneuvostojen yhteisestä kokouksesta

Tämänvuotista RUN-EU-opiskelijaneuvostojen kokousta rikastutti erityisesti kahden uuden RUN-EU-kumppanin osallistuminen: Howestin ammattikorkeakoulu Belgiasta ja Burgosin yliopisto Espanjasta, jotka osallistuivat ensimmäistä kertaa vuotuiseen tapaamiseen.

Kokous tarjosi vilkkaan foorumin, jossa me RUN-EU-korkeakoulujen opiskelijat vaihtoimme ajatuksia ja tutkimme uusia lähestymistapoja koulutusympäristön parantamiseksi Eurooppa-yliopistossamme.

Group of students smiling and looking at camera

Käsittelimme innovatiivisia oppimismahdollisuuksia ja parannettuja yhteistyötekniikoita. Keskityimme sekä opiskelijaneuvostojen käytännön toimintoihin että RUN-EU:n laajempaan tehtävään koulutuksen saralla.

Olemme innoissamme siitä, miten nämä keskustelut voivat vaikuttaa tuleviin aloitteisiin ja dynaamisen koulutusympäristön edistämiseen Eurooppa-yliopistossamme. Malja jatkuvalle ajatustenvaihdolle ja sille, että nämä keskustelut toteutuvat RUNin opiskelijaneuvostoissa ja korkeakouluissa.

RUN-Eurooppa-yliopisto

Olemme osa RUN-Eurooppa-yliopistoa, joka tuo yhteen kahdeksan yhteiseen visioon sitoutunutta eurooppalaista korkeakoulua seitsemästä eri maasta.