HAMK Moves - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Moves

HAMK Moves

30.09.2019 13:52

Tervetuloa Hamk Moves -sivuille! Täältä löydät kaikki Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijaliikuntaan liittyvät asiat, kuten liikuntakalenterit, lajikurssit ja maksut. Myös Hamk Moves Challenge turnauskalenterin sekä linkit ilmoittautumisiin löydät sivun alareunasta. Huomaa, että parhaiten pysyt liikunnan tapahtumista perillä seuraamalla Hamk Movesia myös Yammerissa, Facebookissa sekä Instagramissa.

Hämeen ammattikorkeakoulu tarjoaa laajan liikuntatarjonnan edistämään opiskelijoidensa hyvinvointia. Monipuolisia liikuntamahdollisuuksia löytyy joka kampukselta ja opiskelijoiden liikkumista ja sitä kautta mm. opiskelukykyä pyritään tukemaan tasavertaisesti.

Hamk Moves vastaa opiskelijaliikunnasta yhdessä paikallisten opiskelijayhdistysten kanssa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksilla ja niiden ympäristössä.

Liikuntapassi Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahalliin

Käyttöoikeuden Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahalliin saa ostamalla liikuntapassitarran, joka liitetään opiskelijakorttiin tai muuhun henkilökorttiin. Liikuntatarran oston yhteydessä opiskelijalle aktivoidaan laajat kulkuoikeudet liikuntatilojen käyttöä varten. Kulkuoikeus aktivoidaan joko opiskelijakorttin (uusi malli) tai erilliseen kulkukorttiin. Liikuntatarran voi ostaa joko yhdeksi lukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi kerrallaan.

Liikuntapassi oikeuttaa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahallin käyttöön. Liikuntahallilta löytyy kattava kuntosali, joka on liikuntapassilla avoinna päivittäin kello 6 – 22. Lisäksi liikuntapassi oikeuttaa liikuntahallin ohjattuihin fitnesstunteihin sekä palloiluvuoroihin.

Hamk Moves järjestää lukuvuoden aikana myös lukuisia lajikursseja. Nämä kurssit ovat hinnoiteltu eri kategorioihin. Edullisimmat hinnat ovat aina liikuntapassin haltijoille. Lajikurssitarjonta ja ohjeet löytyvät tältä sivulta.

Liikuntapassin hinnat:

Opiskelijakunnan jäsen: 45 euroa / lukukausi, 80 euroa / lukuvuosi
Muut HAMK:n opiskelijat: 55 euroa / lukukausi, 100 euroa / lukuvuosi
Muut korkeakouluopiskelijat: 65 euroa / lukukausi, 120 euroa / lukuvuosi

Syyslukukausi 2.9.2019 – 31.1.2020 (HUOM! ryhmäliikunnat loppuvat 21.12.2019)
Kevätlukukausi 13.1.2020 – 31.8.2020 (HUOM! ryhmäliikunnat loppuvat 2.5.2020)

Liikuntatarran voi ostaa HAMKOn toimistolta Visamäestä. Hämeenlinnassa kulkukortin saa HAMKOn toimistolta, muilla kampuksilla kulkukortin liikuntapaikkoihin saa infopisteeltä.

Kampuksien liikuntamahdollisuudet ja niiden aikataulut löydät oikean reunan valikosta.

HAMK Moves Challenge -turnaukset

HAMK Moves Challenge 2019 – 2020 koostuu eri urheilulajien turnauksista, jossa kauden päätteeksi yksittäisten turnausten voittajien lisäksi palkitaan koko vuoden HAMK Moves Challenge mestari.

Turnauksia pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään kaikilla Hamkin paikkakunnilla. Kampukset voivat ilmoittautua myös itse eri lajien järjestäjiksi: jari.virtanen@hamk.fi.

Pisteet jaetaan seuraavasti: Turnaukseen osallistuminen, 1 piste. Voittajajoukkue 3 pistettä, toiseksi tullut joukkue 2 pistettä ja kolmanneksi sijoittunut joukkue 1 piste.

Ilmoittautumiset lukuvuoden 2019 – 2020 Hamk Moves Challengiin facebook.com/HAMKMoves –tapahtumasivulla. Samalla sivulla ilmoittautumiset myös yksittäisiin turnauksiin. Joukkueiden kannattaa käyttää samaa nimeä jokaisessa turnauksessa pistelaskun helpottamiseksi.

HAMK MOVES CHALLENGE LAJIT 2019 – 2020

  • Jalkapallo, torstaina 14.11.2019 kello 11-15, Hämeenlinnan Säästöpankki Areena
  • Lentopallo
  • Koripallo
  • Salibandy
  • Futsal

Lajikurssit 2019-2020 - info ja hintaryhmät

HamkMoves järjestää säännöllisesti eri urheilulajien ja liikuntamuotojen teemakursseja. Kursseja pyritään järjestämään jokaisella Hamkin paikkakunnalla ja toiveita lajeista saa lähettää jari.virtanen@hamk.fi

Lajikurssien hinnoittelu:

Lajikurssien hinnoittelu perustuu asiakasryhmitykseen.

  1. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat, (tutkinto-, jatko- sekä vaihto-opiskelijat), joilla on Hamk Moves -jäsenyys.
  2. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat, joilla ei ole Hamk Moves -jäsenyyttä.
  3. Hämeen ammattikorkeakoulun henkilöstö. Työntekijät, Hamkissa siviilipalvelusta tai työharjoittelua suorittavat henkilöt sekä Hamkin eläkeläiset.
  4. Muut koti- ja ulkomaiset päätoimiset korkeakouluopiskelijat sekä Hamkin alumnit.

 

Taekwondo

Taekwondo on korealainen, maailman harrastetuin kamppailu-urheilulaji. Tässä monipuolisessa lajissa pääset harjoittelemaan mm. potkuja, lyöntejä, itsepuolustusta, torjuntoja ja ottelua. Hämeenlinnan Taekwondoseurassa harjoitetaan tyylisuunnaltaan World Taekwondo Federation (WTF) Taekwondoa.

Neljän harjoituskerran tutustumiskurssille voivat tulla sekä aloittelijat että lajia jo aiemmin harrastaneet. Taekwondopuku ei ole pakollinen. Vahinkojen välttämiseksi ja yhteisen viihtyvyyden vuoksi on kellot, korut ym. riisuttava, jalat pestävä ja huolehdittava, että varpaiden ja sormien kynnet ovat leikatut. Kurssin jälkeen voit osallistua seuran omiin harjoituksiin ja suorittaa joulukuussa ensimmäisen vyökokeen.

Tervetuloa kuntoilemaan!

Lisätietoja:

Sami Alakotila, Hämeenlinnan Taekwondoseura

tkd.hml@outlook.com +358400776160

Kurssin aikataulu ja ohjelma:

Tiistai, 24.9. kello 18.30-20 Taekwondo lajina, perusasennot ja potkuja

Tiistai, 1.10. kello 18.30-20 Perustekniikkaa, lyöntejä, torjuntoja

Tiistai, 8.10. kello 18.30-20 Itsepuolustusta, kaatumisia

Tiistai, 15.10. kello 18.30-20 Ottelua, murskausta

Kurssin minimiosallistujamäärä:

10

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 25 €

Hintaryhmä 2: 30 €

Hintaryhmä 3: 35 €

Hintaryhmä 4: 40€

Paikka:

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen liikuntahalli

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 15.9. jari.virtanen@hamk.fi

 

 

 

Jooga

Tietoinen ja kiireetön joogaharjoitus vahvistaa ja tasapainottaa kehoa ja rentouttaa mieltä. Kymmenen kerran kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin harrastajillekin, koska jokainen tekee harjoitusta omista lähtökohdistaan. Liikkeelle lähdetään klassisista jooga-asanoista edeten monipuolisempiin liikesarjoihin. Luontaisen hengityksen yhdistäminen liikkeisiin lisää joogan kokonaisvaltaisia terveysvaikutuksia.

Ilmoittaudu mukaan yhteen suosituimmista palauttavista ja kehoa huoltavista liikuntamuodoista!

Lisätietoja:

Tiina Pihlajamäki

tiinapihla@gmail.com +358407557344

Kurssin aikataulu:

Keskiviikkoisin, kello 16.15-17.30

Yhteensä 10 kertaa. 18.9.-27.11. (ei 16.10.)

Kurssin minimi/maksimiosallistujamäärä:

20/23

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 45€

Hintaryhmä 2: 50€

Hintaryhmä 3: 55€

Hintaryhmä 4: 60€

Paikka:

Hämeenlinna korkeakoulukeskus, Elämysluokka S-125

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 15.9. jari.virtanen@hamk.fi

 

 

Uintitekniikka

Uintitekniikkakurssilla harjoitellaan selkä-, rinta- sekä vapaauintien tekniikat, hiotaan oikeanlaista hengitystekniikkaa sekä sekä taloudellisempaa uintiasentoa.

Lisätietoja:

Niina Heikkilä

niinaheikkila@hameenlinnanuimaseura.net

Kurssin aikataulu:

Lauantaisin, kello 16.30-17.20

Yhteensä 6 kertaa. 26.10.-14.12. (ei 2.11. 7.12.)

Kurssin minimi/maksimiosallistujamäärä:

16

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 35€

Hintaryhmä 2: 40€

Hintaryhmä 3: 45€

Hintaryhmä 4: 50€

Paikka:

Hämeenlinnan uimahalli

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 13.10. jari.virtanen@hamk.fi

Ilmajooga

Ilmajooga on joogaharjoitus, jossa käytetään apuna katosta lantion korkeudella riippuvaa kangaslenkkiä, eli hammockia. Kattoon kiinnitetyn pitkän kangaslenkin avulla voidaan tukea kehon painoa ja tehdä siten useita vaativiakin liikkeitä turvallisesti ja rauhallisesti. Osa asanaharjoituksesta tehdään perinteisesti lattialla, osa silkkikankaasta osittain tai kokonaan riippuen.

Ilmajoogan avulla voit kiinteyttää ja vahvistaa lihaksia, sekä lisätä venyvyyttä. Ilmajooga venyttää ja avaa myös selän ja hartiaseudun lihasjäykkyystiloja. Ilmajooga sopii niin kokeneille joogeille kuin rentouttavaa harjoitusta hakeville ja sitä voi harrastaa turvallisesti myös alkuraskauden aikana.

Lisätietoja:

Liisa Korhonen, FitStation

liisa@fitstation.fi

Kurssin aikataulu:

Keskiviikkoisin, kello 16.15-17.10

Yhteensä 5 kertaa. 18.9.-16.10.

Kurssin minimi/maksimiosallistujamäärä:

14/16

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 40€

Hintaryhmä 2: 45€

Hintaryhmä 3: 50€

Hintaryhmä 4: 55€

Paikka:

FitStation-kuntoiluasema

Eteläkatu 1, 13100 Hämeenlinna

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 13.9. jari.virtanen@hamk.fi

Twerk

Hitiksi noussut twerkkaus on tanssityyli, jossa liikekieli keskittyy alavartaloon. Twerkkauksen ominaisliikkeisiin kuuluu lantion iskut, sekä erilaiset pakaroilla tehtävät sheikkaukset. Twerk-liikkeitä on mahdollisuus tehdä monissa eri tasoissa sekä asennoissa. Vain mielikuvitus on rajana!

Twerkkaus on erittäin hauska ja seksikäs tanssityyli, sekä samalla erittäin tehokas liikuntamuoto. Kurssilla opetetaan twerkkauksen oikeanlaista tekniikkaa sekä twerk-koreografiaa. Tunneille suositellaan otettavan polvisuojat mukaan, sekä totta kai iloista mieltä ja heittäytymistä!

Lisätietoja:

Liisa Korhonen, FitStation

liisa@fitstation.fi

Kurssin aikataulu:

Lauantaisin, kello 14.30-15.25

Yhteensä 5 kertaa. 21.9.-19.10.

Kurssin minimi/maksimiosallistujamäärä:

15/20

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 30€

Hintaryhmä 2: 35€

Hintaryhmä 3: 40€

Hintaryhmä 4: 45€

Paikka:

FitStation-kuntoiluasema

Eteläkatu 1, 13100 Hämeenlinna

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 13.9. jari.virtanen@hamk.fi

airFly

AirFly-kuntoilussa hyödynnetään kattoon kiinnitettyä kuminauhavaljasta ja sen tarjoamaa kannattelua ja vastusta. Valjaan ominaisuuksia käytetään monipuolisesti hyväksi. AirFly on tehokas ja superhauska kuntoilumuoto, joka kehittää erityisesti keskivartaloa ja räjähtävää lihasvoimaa. Välineen tarjoama painovoimavastus, joustavuus, liikesuuntien monipuolisuus ja tasapainottelu antavat erityisesti haasteita ja kehittymistä selän vahvistamiseen, keskivartalon syviin lihaksiin ja isojen lihasten voimantuottoon. Liikunnallinen tehokkuus, lihasvoiman kehittävyys ja treenin hauskuus tekevät kuntoilutuokiosta aivan huikean kokonaisuuden.

Lisätietoja:

Liisa Korhonen, FitStation

liisa@fitstation.fi

Kurssin aikataulu:

Tiistaisin, kello 16.15-17.10

Yhteensä 5 kertaa. 29.10.-26.11.

Kurssin minimi/maksimiosallistujamäärä:

10

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 45€

Hintaryhmä 2: 50€

Hintaryhmä 3: 55€

Hintaryhmä 4: 60€

Paikka:

FitStation-kuntoiluasema

Eteläkatu 1, 13100 Hämeenlinna

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 18.10. jari.virtanen@hamk.fi

Ilma- ja lattia-akrobatia

Monipuolinen ja kehittävä liikuntaharrastus ilmassa ja lattialla temppuillen. Ilma-akrobatiaan kuuluvat liikkeet ja temput ilmassa (trapetsi, kankaat, rengastrapetsi, tanko ja voimistelurenkaat) ja lattia-akroon taas erilaiset permantoliikkeet (käsiseisonnat, kärrynpyörät, kuperkeikat, ryhmäakrobatia jne.). Laji on sirkuslähtöinen joten liikkuminen on mukavaa. Liikkeet kehittyvät haastavimmiksi pikkuhiljaa tasolta toiselle. Jokaisen tunnin alussa tehdään lämmittelyt ja voimaa ja kestävyyttä lisäävät perusharjoitteet. Kurssi rakennetaan osallistujien taitotasoon. Ei tarvitse olla pohjataitoja, mutta seikkailumieltä sitäkin enemmän. Hikoillaan temppuillen!

Lisätietoja:

Liisa Korhonen, FitStation

liisa@fitstation.fi

Kurssin aikataulu:

Lauantaisin, kello 13.30-14.25

Yhteensä 5 kertaa. 2.11.-30.11.

Kurssin minimi/maksimiosallistujamäärä:

14/16

Kurssin hinnat:

Hintaryhmä 1: 40€

Hintaryhmä 2: 45€

Hintaryhmä 3: 50€

Hintaryhmä 4: 55€

Paikka:

FitStation-kuntoiluasema

Eteläkatu 1, 13100 Hämeenlinna

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 18.10. jari.virtanen@hamk.fi

Paritanssi

Tervetuloa tutustumaan energiseen ja rentoon tanssikouluun! Tunneilla et tarvitse omaa paria, sillä jatkuva parinvaihto takaa sen, että kaikki pääsevät tanssimaan. Tunneille ei tarvitse ennakkoilmoittautua, riittää että tulet paikalle. Opetus tunneilla on selkeää ja hauskaa ja huolehdimme, että kaikki pysyvät mukana.

HamkMovesin jäsenet sekä Hamkin henkilökunta voivat osallistua mihin tahansa tanssikoulu Antti Törmäsen (sinisille sekä vihreille, katso tanssikoulun nettisivut) viikkotunneille.

Kurssimaksu maksetaan kurssipaikalla. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.

Lisätietoja:

www.anttitormanen.com

Kurssin aikataulu:

26.8. 2019 alkaen maanantaisin sekä keskiviikkoisin alkaen kello 17.30. (katso mahdolliset muutokset tanssikoulun nettisivuilta).

Kurssin hinta:

HamkMovesin jäsenet sekä Hamkin henkilöstö: Iltahinta 5€

 

Tennis

 

Viiden kerran valmennetulla tenniskurssilla käydään läpi tenniksen peruslyönnit, verkkopeli, syöttäminen, säännöt ym.

Kurssin hinta sisältää valmennuksen, kentän, pallot ja mailan tarvittaessa.

Lisätietoja:

Su Lizana, suheillizana@hotmail.com

Kurssin aikataulu:

Torstaisin, kello 14.00-15.00.

Yhteensä viisi kertaa. 14.11.2019 – 12.12.2019

Kurssin osallistujamäärä:

4

Kurssin hinnat:

Kaikki hintaryhmät: 73€

Paikka:

Hämeenlinnan tenniskeskus, Paukkulantie 4, Hämeenlinna

Ilmoittautumiset:

Viimeistään 30.9.2019

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU