Hyppää sisältöön
Home Osaavampaa työvoimaa Tansaniaan uusien opetusteknologioiden avulla

Osaavampaa työvoimaa Tansaniaan uusien opetusteknologioiden avulla

Olemme 3DBearin kanssa sitoutuneet luomaan innovatiivisia ja kestäviä koulutusratkaisuja, jotka vastaavat Tansanian ammatillisen koulutuksen tarpeisiin ja tukevat paikallisten taitojen kehittämistä.

Tavoitteenamme on vahvempi ja osaavampi työvoima Tansaniassa. Asiantuntijamme vastaavat työelämässä vaadittavien taitojen kartoituksesta, opettajien osaamisen varmistamisesta kouluttamisen kautta sekä digioppimisympäristön vaikuttavuuden arvioinnista. 3DBearin keskeisiin toimenpiteisiin kuuluu digitaalisen oppimisympäristön luominen.

Pitkän aikavälin tavoitteenamme on kehittää kontekstiin sopivia digitaalisia koulutusratkaisuja ja -tuotteita. Erilaisissa ratkaisuissa on tärkeää huomioida Tansanian mahdollisuudet ja haasteet, niin infrastruktuurissa, kuin myös eri alojen erityispiirteet ja vaatimukset. Tavoitteena on kustannustehokkaat simulaatioratkaisut, jotka tukevat eri aloilla tarvittavien taitojen ja kyvykkyyksien kehittymistä ammatillisessa koulutuksessa.

Projektin aikana keskitymme ammatillisten opettajien valmiuksien kehittämiseen, jotta he voivat suunnitella, ohjata ja arvioida oppimista digitaalisissa ympäristöissä. Varmistaaksemme oppimistulosten saavuttamisen, haluamme myös vahvistaa oppilaitosjohdon valmiuksia hyödyntää digitaalisia oppimisratkaisuja.

Mukana on viisi eri ammatillista oppilaitosta ja yhteistyössä kansainvälisen Save the Children (STC) -järjestön kanssa hyödynnämme simulaatiopedagogiikkaa viidellä eri alalla: mittaustekniikka, maatalous, sosiaali- ja terveysala, turismi sekä kalastus ja blue economy. Hanke on kaksivuotinen, joka toteutetaan Dar es Salaamissa, Arusha-Moshissa ja Zanzibarilla. Rahoittajana toimii Ulkoministeriön Finnpartnership-liikekumppanuusohjelma.

Lisätietoja: