Hyppää sisältöön
selective focus of multiethnic students using vr headsets in university

XRTansania

VR/AR opetusteknologioiden pilotointi Tansaniassa STC – yhteistyössä

Hankkeen tiedot

HankeVR/AR opetusteknologioiden pilotointi Tansaniassa STC – yhteistyössä
Kesto1.4.2024-31.3.2026
Toteuttajat3DBear, HAMK
RahoittajatFinnpartnership
Budjetti284 184 €

Pilotoimme pedagogisesti suunniteltuja oppimisympäristöjä, jotka vastaavat alan tunnistettuun osaamistarpeeseen viidellä eri ammatillisen koulutuksen alalla. Alat on valittu esihankeselvityksen pohjalta yhteistyössä Association of Tanzanian Employers:n (ATE) sekä Save the Children – järjestön (STC) kanssa.

Vastaamme tarvekartoituksesta, oppimisympäristöjen pedagogiikan varmistamisesta, opettajankoulutuksen kehittämisestä sekä arviointiviitekehyksestä.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä on Tansanian ammatillinen koulutus ja sen viisi eri alaa. Alat ovat terveysala, insinöörialat, meritalous, matkailu sekä maanviljely ja kiertotalous. Ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulutuksen saavutettavuus sekä laatu paranevat. Hanke kehittää ammatillisten opettajien valmiuksia suunnitella, ohjata ja arvioida oppimista digitaalisissa ympäristöissä. Lisäksi vahvistamme oppilaitosjohdon valmiuksia hyödyntää digitaalisia oppimisratkaisuja ja varmistaa oppimistulosten saavuttaminen. Kohderyhmänä voidaan pitää myös työelämää, koska osaavan työvoiman saatavuus lisääntyy hankkeen myötä. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat Save the Children, ja jatkossa myös muut Afrikan valtiot ja kehityspankit, joille kehitetyt skaalautuvat tuotteet mahdollistavat ammatillisen koulutuksen laaja-alaisen kehittämisen.

Toiminta-alue

Pilotoimme pedagogisesti suunniteltuja oppimisympäristöjä kolmella eri maantieteellisellä alueella; Dar Es Salamissa, Zanzibarissa ja Tangassa.

Yhteistyössä mm.

Paikalliset yhteistyökumppanit Tansaniassa

  • Save the Children (STC)
  • College of Business Education (CBE)
  • Handeni Folk Development College (FDC)
  • West Evan College of Health and allied sciences
  • Mkokotoni VTC
  • Daya VTC

Yhteystiedot