Hyppää sisältöön
Home Presidenttiehdokkaat Luokan edessä – HAMK mukana Nelosen tv-ohjelmassa tammikuussa 2024

Presidenttiehdokkaat Luokan edessä – HAMK mukana Nelosen tv-ohjelmassa tammikuussa 2024

Nelosen Luokan edessä -ohjelma tuo presidenttiehdokkaat koululaisten tentattaviksi. HAMK on yksi ohjelman pääyhteistyökumppaneista. Ehdokkaita pääsevät haastattelemaan myös HAMKin opiskelijat.

Presidentinvaalien rehellisin television vaalitentti nähdään tammikuussa, kun Luokan edessä -ohjelmassa ehdokkaita tenttaavat 3.–6. luokkalaiset koululaiset.

Luokan edessä tarjoaa kaikenikäisille katsojille mielenkiintoisen kurkistuksen tunnettujen poliitikkojen persoonaan, sillä lasten vilpittömyys riisuu poliitikot nopeasti asiallisista ja vakavista ulkokuoristaan ja tarjoaa mahdollisuuden nähdä heistä täysin uudenlaisia puolia. Tiukkojen kysymysten lisäksi luokassa testataan ehdokkaiden yleistietoa, kieliosaamista ja heittäytymiskykyäkin. 

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK), UNICEFin ja Suomen Kirjasäätiön kanssa. Jaksot nähdään Nelosella ja Ruudussa 1.1.2024 alkaen.

HAMKin opiskelijat haastattelevat presidenttiehdokkaat

Lasten tentin jälkeen kukin presidenttiehdokas pääsee HAMKin opiskelijoiden haastateltavaksi. Opiskelijat selvittävät, millaisia ajatuksia ehdokkailla on etenkin koulutukseen, nuoriin, tulevaisuuteen ja maailman parastamiseen liittyen.

”Presidentinvaaleissa arvokysymykset ovat isossa roolissa. Meille hamkilaisille – niin opiskelijoille kuin työntekijöillekin – on tärkeää rakentaa yhteistä tulevaisuutta ja muuttaa maailmaa paremmaksi askel kerrallaan. Odotan innolla sitä, että opiskelijamme pääsevät keskustelemaan ehdokkaiden kanssa ja nostamaan esiin nuorille ja opiskelijoille tärkeitä teemoja”, sanoo HAMKin viestintäjohtaja Mari Kamaja.

Ehdokkaita haastattelee yhteensä neljä HAMKin opiskelijaa: Aino Kouri, Jutta Pantsu, Meeri Järvi ja Silja Lähti.

”Meitä nuoria ja opiskelijoita kiinnostaa kuulla, mitä presidenttiehdokkaat ajattelevat ja miksi juuri heitä kannattaisi äänestää. Meidän äänillämme on todellakin merkitystä siihen, kenestä tulee seuraava tasavallan presidentti”, sanoo HAMKissa kestävää kehitystä opiskeleva Jutta Pantsu.

Miten ehdokkaat suoriutuvat opiskelijoiden tentissä? Haastattelut julkaistaan myöhemmin osoitteessa hamk.fi/opiskelijoidenedessä.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään 28.1.2024.

Lisätiedot: