Hyppää sisältöön
AGRGrow projektiryhmälä seisoo HAMKin pääsisäänkäynnin edessä

AgrGROW

Hankkeen tiedot

HankeAgrGROW
Kesto2023-2026
ToteuttajatHämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), Kööpenhaminan yliopisto (UCPH), Ruforum
RahoittajatEU
Budjetti890 310 €

Ilmastoviisas maatalousyrittäjyyskoulutus toimeentuloon ja kestävään kehitykseen Itä- ja Etelä-Afrikassa.

AgrGROW mahdollistaa korkeakoulujen opiskelijakeskeisen oppimisen, verkostopohjaisen oppimisen ekosysteemin rakentamisen ja ilmastoälykkään maatalousyrittäjyyden käytännöt. Hankkeessa toteutetaan PBL- ja ilmastoälykkäitä maatalousyrittäjyyskoulutuksia ja metodologiaa pilotoidaan ja kontekstualisoidaan opiskelijoiden verkko- ja kenttätöiden avulla.

Teema-alueet:
1. Uusien ilmastoviisaiden maatalousyrittäjyyden opetussuunnitelmien hyödyntäminen.

2. Opiskelijakeskeisten opetus- ja oppimismenetelmien käyttöönoton parantaminen ongelmalähtöistä oppimista hyödyntämällä.

3. Yhteistyötä verkostopohjaisen oppimisen ekosysteemin kanssa korkeakoulujen ja yhteiskunnallisten kumppaneiden kanssa Itä- ja Etelä-Afrikan kontekstissa.

4. Opiskelijoiden hyötyminen PBL-opetusmenetelmistä ja osallistuminen kontekstualisoidun PBL-metodologian kehittämiseen.

Kohderyhmä

Maatalousyrittäjät Afrikassa

Toiminta-alue

Malawi ja Uganda

Lisätietoja hankkeesta

Maatalousyrittäjyys (agropreneurship) on erittäin tärkeä Malawissa ja Ugandassa kahdesta syystä. Ensinnäkin maatalousperäisten tuotteiden ja palveluiden tuotannossa ja jalostuksessa on hyödyntämätöntä kehityspotentiaalia työpaikkojen luomiskriisien ratkaisemisessa. Toiseksi kiertotalouteen perustuva maatalousyrittäjyys on keskeinen vipuvaikutus globaalissa ilmastonmuutoshaasteessa. Erityisesti maatalousyrittäjät voivat kehittää seuraavan sukupolven mahdollisuuksia vastata näihin haasteisiin uudella tavalla.

Malawilaisilta ja ugandalaisilta, kuten muilta Saharan eteläpuolisesta (SSA) korkeakoulusta valmistuneilta kuitenkin puuttuu 2000-luvun avaintaitoja, joita tarvitaan systemaattiseen ajatteluun, yrittäjyyteen ja ilmastoälykkään maatalouden asiantuntijaan. Problem-based learning (PBL) on tehokas tutkimukseen perustuva metodologia, jota HAMK ja UCPH ovat laajasti käyttäneet kansainvälisessä kehitystyössä. PBL integroi todellisen maailman ongelmien monimutkaisuuden opetussuunnitelmien toimeenpanoon, mikä auttaa opiskelijoita luomaan ongelmanratkaisu- ja kriittistä ajattelua taitoja, joihin yrittäjyyspäätöksenteko perustuu.

AgrGROW mahdollistaa korkeakoulujen opiskelijakeskeisen oppimisen, verkostopohjaisen oppimisen ekosysteemin rakentamisen ja ilmastoälykkään maatalousyrittäjyyden käytännöt. AgrGROW järjestää PBL- ja ilmastoälykkäitä maatalousyrittäjyyskoulutuksia, ja metodologiaa pilotoidaan ja kontekstualisoidaan opiskelijoiden verkossa ja kenttätöiden kautta.

Yhteystiedot

Ruforum logo