TIEDOKAS, Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke

Hämeen ammattikorkeakoulu
eu maatalousrahasto logo
-

TIEDOKAS, Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke

Kuva: Tapio Aulu

Hankkeen tiedot

Tämä hanke on osa Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä teemaohjelmaa. Kasvua Hämeessä ohjelman tavoitteena on kilpailukykyinen ja vastuullinen ruokaketju, jossa hämäläiset maa- ja elintarviketalouden yritykset toimivat yhdessä.

Tiedokas -hankkeen sekä Kasvua Hämeessä -ohjelman muiden hankkeiden ajankohtaiset toimenpiteet sekä tapahtumat löydät www.KasvuaHameessa.fi -sivustolta!​

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 ja sitä rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.​

YHTEYSTIEDOT

TIEDOLLA JA OSAAMISELLA KASVUUN - ELINTARVIKEALAN YHTEISHANKE (TIEDOKAS)

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke auttaa elintarvikealan pk-yrityksiä kehittymään, kasvamaan sekä kannustaa alan toimijoita yhteistyöhön.

TAVOITTEET JA TOIMENPITEET
Tiedolla ja osaamisella kasvuun on Kanta- ja Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan sekä  Varsinais-Suomen alueen yhteinen elintarvikealan yhteistyöhanke. Hankkeen tavoitteena on elintarvikealan yrittäjien osaamisen kasvattaminen, yhteistyöhön kannustaminen ja koko toimialan kasvun mahdollistaminen. Tavoitteeseen pyritään räätälöidyillä eri teemoihin keskittyvillä infopäivillä, käytännön osaamisen lisäämiseen tähtäävillä ’hands-on’-koulutuksilla, yrittäjien tarpeesta nousevilla selvityksillä ja pilotoinneilla sekä koti- että ulkomaille suuntautuvilla ammattimatkoilla. 

TOIMINTA-ALUE JA KOHDERYHMÄ
Hankkeen toiminta-alueena on Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Satakunta ja Varsinais-​​Suomi. Kohderyhmänä ovat elintarvikealan pk-yritykset ja alan yrittäjiksi ryhtymistä suunnittelevat.

TOTEUTUSAIKA JA TOTEUTTAJAT
Hanketta toteutetaan ajalla 1.1.2016 – 31.3.2019. Hanketta toteuttavat Hämeen ammattikorkeakoulu, Ahlmanin koulun Säätiö, Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sekä Turun yliopiston Brahea-keskus, joka toimii myös yhteishankkeen hallinnoijana.

RAHOITUS
Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 (80%) ja osallistuvat yritykset (20%).

Kasvua Hämeessä somessa

Tiedokas-hankkeen reseptiikkapilotin tuotoksia esillä #reseptejäbiotalouteen päivässä.

#tiedokas Turussa, yrittäjille tänään asiaa hinnoittelusta @TTValmennus

@raijaruusunen #ruralfinland muistuttaa ymmärtämään asiakkaan näkökulmaa - älä opeta asiakkaille maantietoa.

Virta venhettä vie – Lähiruoan koordinaatiohanke muutaman vedon päässä satamasta https://t.co/CeHnS7RMi6 käyttäjältä @Aitoja makuja -lehti

Aikkolan Mattilassa on nuori maatalousyrittäjä ja usko tulevaisuuteen on vahvaa. Tila oli mukana #avoimetmaatilat -tapahtumassa ekaa eikä taatusti viimeistä kertaa. https://t.co/k7lN376cCA

#Avoimetmaatilat -tapahtuma keräsi jälleen runsaasti väkeä tiloille. https://t.co/J2ikkxAdfB

Lehmiä, lampaita, laamoja, traktoreita, tähkäpäitä, vohveleita ja paljon muuta! Lauantaina 14.7. klo 11-15 #avoimetmaatilat #kantahäme #päijäthäme https://t.co/1Vo7Y3xXxB

#poikkeapisteellä #okramessut2018 #osastoF431

Nordic Heritage Cereal Conference 10-12.7.2018 Mustiala, Finland https://t.co/ZIxbYQB7ro

Vegegrilli oli huippusuosittu ja hyvää oli! Kotimaista tottakai! #jukola2018 @SalpausTweet @KasvuaHameessa

#jukola2018 #vegegrilli #poikkeaherkuttelemaan #kartallanro 15

Tänään rakennetaan varhaisen välittämisen verkostoa Hämeeseen. Meitä on täällä paljon. Hienoa! #välitäviljelijästä @SallaSateri

Syysvehnälle tehty toistamiseen rikkaäestys #kovakuinkallio #eimuutosta #sadettaodotellessa

#aurinkopaistaajakylvötjatkuu #kauraamaahan https://t.co/CoHOnkLRQ9

@ mustialan opetusmaatila #syysvehnää #nurmivihertää #härkäpapuamaahan

Robotti opettaa lapsille hedelmien syömistä. Tätä kokeiltu Forssassa! #alueellisetjärkivihreätinnovaatiot #mhop2018

#elintarvikevienti'in malliesimerkki jäljitettävästä, selkeästä tarinasta; 11 km pellolta myllyn kautta leipomoon. Vientivinkkejä #lähiruoka yrittäjille: tuoteperhe, oikea tuotekategoria, oikeat kumppanit, keskittyminen, tukijalka kotimaassa, tahtotila. #oatlaws #Häme

Tuu mukaan maanantaina 23.4. Riihimäelle! Pohditaan ruokamaakuntaprofiilia, #ruokamatkailu'a ja #vienti'ä. #KantaHäme #PäijätHäme https://t.co/5MxnvkaERU

3 weeks ago

Kasvua Hämeessä

Kotimaisen kasvivalkuaisen käytön lisääminen ammattikeittiöissä ... Lue lisääNäytä vähemmän

3 weeks ago

Kasvua Hämeessä

Uusimmassa Koneviestissä nro 16 ilmestynyt 14.11.2018 juttu Digipaali-hankkeesta otsikolla Paalivarastot pilveen. ... Lue lisääNäytä vähemmän

4 weeks ago

Kasvua Hämeessä

Ainutlaatuinen kokeilu, kun sain Arolan tilalta kotimaista soijapapua. Uskomaton fiilis, kun paljon parjattu soijapapu tuli oman keittiön kokeiluun. Hieno tuote ja hyvä maku ja rakenne. ... Lue lisääNäytä vähemmän

 

Comment on Facebook

Tervetuloa maistamaan kotimaista kasvivalkuaista ja myös ainutlaatuinen mahdollisuus maistaa kotimaista soijapapua.

4 weeks ago

Kasvua Hämeessä

Paikkakohtaisen tiedon pitää kertoa jotain kasvin kasvusta tai kasvuresursseista, Mikko Hakojärvi Mtech Digital Solutions. ... Lue lisääNäytä vähemmän

4 weeks ago

Kasvua Hämeessä

Tärkein täsmäviljelyväline on kännykkä, Jussi Knaapi Paikkakohtaisen tiedon hyödyntäminen viljelyssä. MaatalousKonemessut 2018. ... Lue lisääNäytä vähemmän

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU