TIEDOKAS, Tiedolla ja osaamisella kasvuun - elintarvikealan yhteistyöhanke - Hämeen ammattikorkeakoulu
TIEDOKAS, Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke
Hämeen ammattikorkeakoulu
eu maatalousrahasto logo
-

TIEDOKAS, Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke

Kuva: Tapio Aulu

Hankkeen tiedot

Tämä hanke on osa Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä teemaohjelmaa. Kasvua Hämeessä ohjelman tavoitteena on kilpailukykyinen ja vastuullinen ruokaketju, jossa hämäläiset maa- ja elintarviketalouden yritykset toimivat yhdessä.

Tiedokas -hankkeen sekä Kasvua Hämeessä -ohjelman muiden hankkeiden ajankohtaiset toimenpiteet sekä tapahtumat löydät www.KasvuaHameessa.fi -sivustolta!​

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 ja sitä rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.​

YHTEYSTIEDOT

TIEDOLLA JA OSAAMISELLA KASVUUN - ELINTARVIKEALAN YHTEISHANKE (TIEDOKAS)

Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke auttaa elintarvikealan pk-yrityksiä kehittymään, kasvamaan sekä kannustaa alan toimijoita yhteistyöhön.

TAVOITTEET JA TOIMENPITEET
Tiedolla ja osaamisella kasvuun on Kanta- ja Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Satakunnan sekä  Varsinais-Suomen alueen yhteinen elintarvikealan yhteistyöhanke. Hankkeen tavoitteena on elintarvikealan yrittäjien osaamisen kasvattaminen, yhteistyöhön kannustaminen ja koko toimialan kasvun mahdollistaminen. Tavoitteeseen pyritään räätälöidyillä eri teemoihin keskittyvillä infopäivillä, käytännön osaamisen lisäämiseen tähtäävillä ’hands-on’-koulutuksilla, yrittäjien tarpeesta nousevilla selvityksillä ja pilotoinneilla sekä koti- että ulkomaille suuntautuvilla ammattimatkoilla. 

TOIMINTA-ALUE JA KOHDERYHMÄ
Hankkeen toiminta-alueena on Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Satakunta ja Varsinais-​​Suomi. Kohderyhmänä ovat elintarvikealan pk-yritykset ja alan yrittäjiksi ryhtymistä suunnittelevat.

TOTEUTUSAIKA JA TOTEUTTAJAT
Hanketta toteutetaan ajalla 1.1.2016 – 31.3.2019. Hanketta toteuttavat Hämeen ammattikorkeakoulu, Ahlmanin koulun Säätiö, Pyhäjärvi-instituuttisäätiö sekä Turun yliopiston Brahea-keskus, joka toimii myös yhteishankkeen hallinnoijana.

RAHOITUS
Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 (80%) ja osallistuvat yritykset (20%).

Twitter

Päijät-Hämeessä #viljaklusteri vahvassa kasvussa. Uusi kaurainnovaatio – Fazer rakentaa 40 miljoonan euron ksylitolitehtaan Lahteen https://t.co/V8qZ3ys6ck lähteestä @cision

Ruokamatkailu on POP! Hämäläiset ruokamaakunnat mukana kehitystyössä hienojen yritysten ja ruokatuotteiden kanssa. #eatlocal #h4f

#RuokayrittäjänTalvipäivät 2019 illallisen teemana oli lammas ja pukukoodina villasukat😊. @ Kultaranta Resort https://t.co/b7lyUCCqNw

Yrittäjän hyvinvointia #ruokayrittäjäntalvipäivät 2019; muista ottaa oma hetkesi joka päivä. @JaanaNieminen #kultaranta 'sta. Osallistujat pääsivät kokemaan tietoisuutta ja läsnäoloa ihanassa kynttilävalossa ja hiljaisuudessa.

Facebook

Paikallisten tuotteiden ostaminen tukee oman alueen taloutta, pitää yllä ja lisää työllisyyttä sekä edistää alueen ja ihmisten hyvinvointia. Ja lähiruoka maistuu hyvältä:)
#aitojamakuja.fi löydät myös hämäläisiä yrityksiä; www.aitojamakuja.fi/haku.php?lang=fin&sl=county&ng=all&target=all&rp=all&ri=0&ra=10&pg=all&county...
... Lue lisääNäytä vähemmän

Paikallisten tuotteiden ostaminen tukee oman alueen taloutta, pitää yllä ja lisää työllisyyttä sekä edistää alueen ja ihmisten hyvinvointia. Ja lähiruoka maistuu hyvältä:)
#aitojamakuja.fi löydät myös hämäläisiä yrityksiä; http://www.aitojamakuja.fi/haku.php?lang=fin&sl=county&ng=all&target=all&rp=all&ri=0&ra=10&pg=all&county%5B%5D=15&county%5B%5D=14

Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimii 205 jalostavaa elintarvikeyritystä (v. 2017). Näistä 71% työllistää alle viisi henkilöä. TOP 3 toimialat ovat; 1) leipomotoiminta 2) vihannesten, marjojen ja hedelmien jalostus 3) teurastus ja lihanjalostus. #ruokaviikko #aitojamakuja #ruokahäme ... Lue lisääNäytä vähemmän

Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimii 205 jalostavaa elintarvikeyritystä (v. 2017). Näistä 71% työllistää alle viisi henkilöä. TOP 3 toimialat ovat; 1) leipomotoiminta 2) vihannesten, marjojen ja hedelmien jalostus 3) teurastus ja lihanjalostus. #ruokaviikko #aitojamakuja #ruokahämeImage attachment

Ruoka on parhaimmillaan elämys, johon kytkeytyy tarina sen alkuperästä ja tekotavasta: mistä raaka-aineet ovat peräisin, kuka sen on tehnyt ja millä tavalla valmistanut. #ruokaviikko #lähiruoka #luomu #luonnontuotteet ... Lue lisääNäytä vähemmän

Ruoka on parhaimmillaan elämys, johon kytkeytyy tarina sen alkuperästä ja tekotavasta: mistä raaka-aineet ovat peräisin, kuka sen on tehnyt ja millä tavalla valmistanut. #ruokaviikko #lähiruoka #luomu #luonnontuotteet

Tällä viikolla käynnistyvät kevään viljelijätuki-infot Tuuloksesta. Tarjolla on yhteensä 12 tilaisuutta ympäri pitäjiä. Ohjelmassa ajankohtaista tietoa vuoden 2019 tukihakuun liittyen. Asikkalan ja Hausjärven tilaisuuksissa on lisäksi PTT:n maatalous- ja elintarvikesektorin markkinakatsaus ja Tammelassa ViljaTavastian puheenvuoro. Pelkästään luomutukiin liittyvä tilaisuus järjestetään erillisenä aikaisempien vuosien tapaan Lammilla 10.4.

Asikkalan tilaisuutta 3.4. voi seurata myös etänä livestriimin kautta www.youtube.com/watch?v=XW6GfC4cVsw

Tarkempi ohjelma ja aikataulu osoitteessa:
kasvuahameessa.fi/tapahtumat/
... Lue lisääNäytä vähemmän

1 week ago

Kasvua Hämeessä

Lounais-Suomeen Suomen ensimmäinen lammasalan tuottajaorganisaatio.Suomen ensimmäinen lammasalan tuottajaorganisaatio on hyväksytty. Järjestelmän tavoitteena on vahvistaa tuottajien asemaa maataloustuotteiden markkinoilla. Lue lisää aiheesta Ruokaviraston verkkosivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/uutiset/suomeen-ensimmainen-lammasalan-tuottajaorganisaatio/ ... Lue lisääNäytä vähemmän

Lounais-Suomeen Suomen ensimmäinen lammasalan tuottajaorganisaatio.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU