Hyppää sisältöön
Home Riihimäen lasitehtaan uutta tulevaisuutta luodaan opiskelijavoimin

Riihimäen lasitehtaan uutta tulevaisuutta luodaan opiskelijavoimin

Yli 100 Hämeen ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijaa on ideoinut Riihimäen lasitehtaan alueen rakennuksille uusia käyttötarkoituksia, jotka tukisivat sekä Kallioinen yhtiöiden että Riihimäen kaupungin tavoitteita kehittää aluetta nykyistä vetovoimaisemmaksi.

Hämeen ammattikorkeakoulu, Kallioinen Yhtiöt Oy ja Riihimäen kaupunki ovat yhteistyössä kehittämässä Riihimäen kuuluisan lasitehtaan aluetta kohti tulevaisuutta. Museoviraston suojelemat kiinteistöt ovat tällä hetkellä jo saaneet uusia vuokralaisia, mutta tulevaisuuden suuntaa tuhansien neliöiden infralle haetaan osaltaan myös Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijayhteistyön kautta.

Kehittäminen tehdään osana Hämeen Liiton rahoittamaa Design Riihimäki -hanketta, jonka tarkoituksena on nimenomaan rakentaa näkemys lasitehtaan alueen kehittämiselle. Hämeen ammattikorkeakoulun vastuulla on luoda konsepteja sille, kuinka alueelle saataisiin houkuteltua vierailijoita alkuun Riihimäeltä ja myöhemmin myös Riihimäen ulkopuolelta. Riihimäen kaupungin osalta kehittäminen suuntautuu lasitehtaan alueen kaavan kehittämiseen ja matkareittien rakentamiseen asemanseudulta lasitehtaalle.

Liiketalouden lehtori Vesa Tuomela pitää Lasitehtaan alueen kehittämistä opiskelijoille mielenkiintoisena projektina, jossa opiskelijat pääsevät mukaan aitoon kehittämiseen.

”DIILI-projekteissa, jota Riihimäen lasitehtaankin kokonaisuus edistää, tärkeintä on kaikille syntyvä hyöty. Opiskelijat hyötyvät aidoista ja haastavista projekteista opintojensa alussa ja yhteistyökumppanit hyötyvät taatusti tuoreista ideoista, joihin opiskelijoita kannustetaan”, Tuomela sanoo.

Toimeksiantajien osalta voittajaksi valittiin monipuolisen sekä kokemuksellisen tapahtuma- ja elämystehtaan luonut RiXU-tiimi. Tiimi oli ottanut huomioon myös lasitehtaan ympäristön, laajat parkkipaikat sekä mahdollisuuden kausittaisille tapahtumille.

Voittanutta ideaa Arto Kallioinen Kallioinen Yhtiöt Oy:stä kommentoi potentiaaliseksi idean kokonaisvaltaisuuden takia.

”Idea on mahdollista tuoda käytäntöön pienillä investoinneilla ja sen kautta voidaan saada tiloihin toimintaa.”

Arto Kallioinen piti opiskelijoiden töitä kauttaaltaan hyvinä ja ideoiden osalta monipuolisina.

Riihimäkeläisten on mahdollista myös hankesivujen kautta jättää omia ideaehdotuksiaan lasitehtaan alueen elävöittämiseksi.