Hyppää sisältöön
Home RUN -Eurooppa-yliopistolle lähes kahden miljoonan euron tutkimusrahoitus

RUN -Eurooppa-yliopistolle lähes kahden miljoonan euron tutkimusrahoitus

RUN-Eurooppa-yliopistolle myönnettiin merkittävä rahoitus tutkimus- ja innovaatioverkostojen ja eurooppalaisten innovaatiokeskittymien edelleen kehittämiseen. Hämeen ammattikorkeakoulu kuuluu RUN-Eurooppa-yliopistoon yhdessä seitsemän muun eurooppalaisen korkeakoulun kanssa.

Tavoitteena on rakentaa yhdessä elinkeinoelämän kanssa työelämäsuuntautuneita maisteri- ja tohtoritutkintoja. HAMK vastaa tutkijoiden urapolkujen kehittämisestä, ohjausosaamisen varmistamisesta sekä edistää aktiivisesti biotalouteen pohjautuvan innovaatiokeskittymän jalkautumista Hämeeseen.

RUN-EU PLUS – Ammatilliset tutkimusohjelmat yrityksille ja yhteiskunnalle (Professional Research Programmes for Business and Society) -hankkeessa kiinnitetään myös erityistä huomiota opiskelijoiden ja tutkijoiden tutkimusosaamisen ja pedagogisen osaamisen vahvistamiseen ja elinkeinoelämän osallistamiseen tutkimuksen ohjauksessa. Tutkimusyksikkö HAMK Edu koordinoi hankkeessa Strenghtening Human Capital -työpakettia.

Hanke tukee RUN-EU:n tavoitteita kuten mm. Euroopan laajuisten innovaatiokeskusten rakentamista. Näiden on tarkoitus keskittyä biotalouteen, tulevaisuuden teollisuuteen ja kestävään alueelliseen kehitykseen sekä sosiaalisiin innovaatioihin.

Mukana ovat kaikki kahdeksan RUN-Eurooppa-yliopiston korkeakoulua. HAMKin osuus on hieman yli 200 000 euroa. Kokonaisuudessaan hankkeelle myönnettiin lähes 2 miljoonaa euroa Horizon-rahoitusta.

Kolmivuotisen hankkeen käytännön toimet aloitetaan jo ennen kesää. Lue lisää RUN–Eurooppa-yliopistosta verkkosivuillamme.

Lisätietoja: