Hyppää sisältöön
Home RUN -Eurooppa-yliopiston ensimmäinen kaksoistutkinto HAMKin ja itävaltalaisen FHV:n välille

RUN -Eurooppa-yliopiston ensimmäinen kaksoistutkinto HAMKin ja itävaltalaisen FHV:n välille

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ja itävaltalainen FH Vorarlberg University of Applied Sciences (FHV) ovat sopineet käynnistävänsä International Business -koulutuksen kaksoistutkinto-ohjelman. Kyseessä on ensimmäinen kaksoistutkinto-ohjelma RUN -Eurooppa-yliopistossa, jonka jäseniä sekä HAMK että FHV ovat.

Kaksoistutkinto on vaihtoehto perinteisemmälle vaihto-opiskelulle. Tavalliseen opiskeluvaihtoon verrattuna suoritettavat kurssit on ennalta määritelty tarkemmin ja vaihtojakso on aina vähintään vuoden. Kaksoistutkinnossa opiskelija suorittaa nimensä mukaisesti kaksi erillistä tutkintoa kahdesta eri korkeakoulusta, kahdesta eri maasta.

HAMK ja FHV käynnistävät syksyllä 2023 kaksoistutkinto-ohjelman, jossa vuosittain jopa kolme International Business -opiskelijaa kummastakin korkeakoulusta voi suorittaa tutkinnon samanaikaisesti sekä Suomessa että Itävallassa. Korkeakoulujen välinen sopimus syntyi RUN-EU:n korkeakoulujen liiketalouden edustajien vieraillessa Hämeenlinnassa.

“Tiesimme, että HAMKin ja FHV:n koulutusohjelmissa on paljon samankaltaisuutta. Lopulta sopimus uudesta kaksoistutkinnosta syntyi kuitenkin jopa helpommin kuin osasimme odottaa”, iloitsee Merja Helin, HAMKin International Business -koulutuksen koulutuspäällikkö.

“Olemme erittäin iloisia siitä, että nyt sovittu kaksoistutkinto tekee näkyväksi RUN-Eurooppa-yliopiston visiota niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin”, Martin Hebertinger, FHV:n International Business -koulutusohjelman johtaja sanoo.

HAMK ja FHV kuuluvat seitsemän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaan RUN -Eurooppa-yliopistoon (RUN-EU). RUN-EU:n korkeakoulut muodostavat yhdessä alueellisten korkeakoulujen allianssin, jonka tavoitteena on varmistaa taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävä kehitys korkeakoulujen toiminta-alueilla ja sidosryhmien keskuudessa.

Yhtenä RUN-Eurooppa-yliopiston kunnianhimoisena tavoitteena on käynnistää 24 kaksoistutkinto-ohjelmaa Eurooppa-yliopistossa mukana olevien korkeakoulujen välille. HAMKin ja FHV:n käynnistämä kaksoistutkinto on näistä ensimmäinen, ja neuvotteluja uusista kaksoistutkintosopimuksista käydään aktiivisesti.