Hyppää sisältöön
Home Sairaanhoitajan työ on monipuolista

Sairaanhoitajan työ on monipuolista

Pian sairaanhoitajaksi valmistuva Noora Vihavainen kertoo kokemuksistaan Hämeen ammattikorkeakoulusta. Hän päätyi HAMKiin monimuoto-opintojen mahdollisuuden takia. Sairaanhoitajaopiskelijana hän muistuttaa sairaanhoitajan roolin olevan vaihtelevaa ja työ on tulevaisuudessa palkitsevaa.

Alanvaihto ja monimuoto-opinnot

Ennen sairaanhoitajaopintojen aloittamista Noora myi työkseen kosmetiikkaa 10 vuoden ajan. Korona-aikana Noora oli hoitovapaalla lapsensa kanssa, ja päätti haluavansa tehdä tulevaisuudessa jotain muuta kosmetiikan myynnin sijaan. Noora innostui opiskelusta ja päätti hakea HAMKiin. Monimuoto-opinnot olivat hänelle ainoa vaihtoehto elämäntilanteen takia.

Mahdollisuus kehittyä

Nooran opinnot ovat loppusuoralla. Hän on tehnyt nyt jo kahden vuoden ajan sairaanhoitajan sijaisuuksia koulun ohessa ja pitää uudesta työstään todella paljon. Opinnäytetyön valmiiksi saamisen jälkeen Noora on valmis sairaanhoitaja ja aikoo jatkaa nykyistä työtään ja haluaa kehittyä alallaan.

Hän pitää siitä, että sairaanhoitajan ammatissa on erilaisia kehittymismahdollisuuksia sekä siitä, miten jokainen voi tehdä urastaan omannäköisensä. ”Siitä voi tehdä niin omannäköisen ammatin ja sitä voi koko ajan kehittää eteenpäin”, Noora toteaa. Hän nostaa myös esille, kuinka sairaanhoitajantutkinto avaa ovia opiskella lisää esim. terveydenhoitajaksi tai ensihoitajaksi.

Sairaanhoitajana voi tehdä tosi paljon”

Opiskelu ei ole aina helppoa

”Sairaanhoitajan tutkinto, se ei ole helppo polku, mutta se antaa tosi paljon”, Noora sanoo. Hän neuvoo myös, että on hyvä löytää harjoittelupaikkoja, joista voi itse nauttia ja saada kokemusta. Lisäksi hän kertoo hyvien harjoittelupaikkojen auttavan opintoja eteenpäin. Opiskelujen ohella oman alan töiden tekeminen on myös antanut paljon Nooralle. Hän kokee, että työskentely uudella alalla vahvistaa laajasti ammatillista itsetuntoa, osaamista sekä antaa paljon varmuutta työhön.

Opintoihin kuuluvat työharjoittelut auttavat alkuun, ja niiden kautta pääsee tutustumaan laajemmin sairaanhoitajan työkenttään. Nooran mielestä työskentely antaa työstä paljon laajemman kuvan pidemmällä aikavälillä ja opettaa ottamaan enemmän vastuuta omasta työskentelystä. ”Koen että sairaanhoitajan ammatti, kuten varmasti moni muukin on jatkuvaa oppimista, vaikka olisi vasta valmistumassa tai työskennellyt alalla pidempään”, Noora kiteyttää ajatuksiaan.