Hyppää sisältöön
Home Siri Pekuri, jatkuvan oppimisen opinto-ohjaaja

Siri Pekuri, jatkuvan oppimisen opinto-ohjaaja

Myös muihin kuin tutkintoihin tähtäävän koulutuksen määrä kasvaa. HAMKiin perustettiin uusi jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajan pesti, jotta koulutusviidakossa samoilemisesta tulisi helpompaa.

Erilaista koulutustarjontaa on paljon, mutta miten löytää itselle sopivin ja hyödyllisin koulutus jos ei halua suorittaa kokonaista tutkintoa? Tähän vastausta voi nyt kysyä Hämeen ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen opinto-ohjaaja Siri Pekurilta. Pekuri aloitti syyskuussa jatkuvan oppimisen opona, joka on HAMKissa täysin uusi toimenkuva.

Jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajan tehtäviin kuuluu ohjata esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun, täydennyskoulutusten ja erikoistumiskoulutusten opiskelijoita sekä ohjata myös uusia kiinnostuneita näiden opintojen pariin.

“Kalenteristani voi varata ajan ohjauskeskusteluun, jossa yhdessä kartoitamme henkilölle sopivia vaihtoehtoja HAMKista”, Siri kertoo. ”Tänä päivänä ihmisten pitää ylläpitää omaa osaamistaan, sillä asiat muuttuvat vauhdilla. On tärkeää, että löytyy koulutus, josta on hyötyä. Tässä minä voin auttaa.”

Uusi toimenkuva perustettiin, koska tarjonta ja vaihtoehdot kasvavat.

Uusi toimenkuva perustettiin, koska tarjonta ja vaihtoehdot kasvavat. Uudet kokonaisuudet ja niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet vaativat uudenlaista ohjausta.

”Koen, että parastan osaltani maailmaa sillä, että autan löytämään yksilöllisiä oppimispolkuja, joiden kautta pyritään löytämään jokaiselle paras tapa kehittää itseään. Digivision myötä ohjausta tullaan osittain automatisoimaan, mutta vastauksia pitää löytyä myös yksilöllisempiin tarpeisiin ja “ei niin usein kysyttyihin kysymyksiin”, Siri pohtii.

Ohjauskeskustelun voi varata nuori, joka haluaisi tulla opiskelemaan HAMKiin, mutta pitää ehkä juuri nyt välivuotta tai haluaa miettiä vielä tutkinto-opiskeluaan. Avoin AMK on esimerkiksi hyvä paikka testata, millaista opiskelu eri aloilla on. Avoimen AMKin kautta löytyy myös erilaisia reittejä päästä HAMKiin tutkinto-opiskelijaksi.

Lisäksi ohjataan aikuisia, jotka kokevat tarvitsevansa osaamisensa päivittämistä, mutta eivät tiedä millaisia vaihtoehtoja HAMK tarjoaa. Heille ratkaisuja voidaan etsiä vaikka täydennyskoulutuksista tai erikoistumiskoulutuksista.

“Puoleeni voi myös kääntyä, jos haluaa vain opiskella opiskelemisen ilosta ilman sen suurempia tavoitteita”, Pekuri kertoo.

Varaa ohjausaika opolta

Mietitkö, mitä voisit opiskella HAMKissa, mutta juuri nyt et tarvitse tutkintoon johtavaa koulutusta? Varaa ohjausaika jatkuvan oppimisen opinto-ohjaajalta.

Ohjaus pidetään puhelimitse tai Teams-kokouksena, ja sen kesto on 30 min. Ohjaus on maksutonta eikä sido mihinkään. Aikoja on tarjolla torstaisin ja perjantaisin.