Hyppää sisältöön
Home Events Keskustelutilaisuus ja työpaja biokaasulaitostoiminnasta Lammi-Tuulos-Hauho-alueelle

Keskustelutilaisuus ja työpaja biokaasulaitostoiminnasta Lammi-Tuulos-Hauho-alueelle

Minkälainen on tulevaisuuden biokaasulaitos, joka hyödyntää tehokkaasti syötteinään maatalouden biomassoja? Miten syötteiden toimittajat voivat hyötyä?

Kutsumme biokaasusta kiinnostuneet osallistumaan ja suunnittelemaan kaikkia toimijoita hyödyttävää biokaasutoimintaa Kanta-Hämeeseen.

Aika: tiistai 23.4.2024 klo 12–14
Paikka: Kauppakeskus Tuulosen kokoustilat, Tuulosentie 1, 14810 Tuulos

BioKanta-hankkeessa on kerätty paikallisten tilojen syötetietoja ja kartoitettu kiinnostuneisuutta biokaasutoimintaan. Tilaisuudessa esitellään löydösten pohjalta muodostettuja skenaarioita erilaisista tilakohtaisista ratkaisuista sekä yhteis- ja hybridilaitoksista. Esittelemme lisäksi paljon toivottuja kannattavuuslaskelmia ja logistiikan mallinnuksia. Mukana myös ProAgrian Juha Hiitelä nostattamassa ajatuksia ansaintalogiikasta.

Kahvitauon jälkeen tilaisuus jatkuu työpajatyöskentelynä, jossa etsimme yhdessä ratkaisuja edetä kohti kannattavan biokaasutoiminnan suunnittelua.

BioKanta-hanke

BioKanta-hankkeen tavoitteena on edistää biokaasuinvestointien onnistunutta toteutumista Kanta-Hämeen alueella.

Hankkeessa tehdään eri kokoluokan ja eri syötteisiin pohjautuvien biokaasuratkaisujen tarkasteluja, laaditaan ohjeistusta laitosinvestointeja harkitseville ja tuotetaan tutkimustietoa maatilamittakaavan prosessointiratkaisuista ravinteiden ja hiilenkierron edistämiseksi.