Luomu ammattikorkeakoulujen opetussuunnitelmissa ja koulutusalat ylittävä yhteistyö
Tilaisuuden tavoitteena on pohtia koulutusalat ylittävää yhteistyötä luomuopetuksessa. Miten opetussuunnitelmia ja toteutuksia tulisi kehittää kansallisen Luomu 2.0 -ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi?
Kenelle
Ruokaketjun koulutusten (agrologi-, hortonomi-, restonomi- sekä bio- ja elintarviketekniikka ja metsätalousinsinööri) vastuuhenkilöt ja opettajat, koulutusten edustajat sekä ruokaketjun koulutuksen kehittämisen sidosryhmät
Ohjelma
10-11.30 Lyhyet alustukset
- LUKOKE -nykytilaselvityksen tulokset, Outi Vahtila, HAMK
- Luomu osana restonomikoulutuksen uutta OPSia, Sanna Luoto, TAMK
- Luomu ruokaketjun yhteisissä opinnoissa, Anu Katila, Seamk
- Luomu hortonomikoulutuksessa, Heikki Peltoniemi, HAMK
- Luomu YAMK -koulutuksissa, Tuija Pirttijärvi, HAMK
- Luomu lappilaisten koulutusten näkökulmasta, Anne-Mari Väisänen, Lapin AMK
- Onnistuneen yhteistyön periaatteet, ideoita käytännön tekemiseen, Mona-Anitta Riihimäki, HAMK
12.30-14.30 Pohdittavia kysymyksiä
- Miksi ja miten luomu tulisi integroida opetukseen?
- Mitkä ovat eri alojen ja koulutusten tavoitteet, tarpeet ja tunnistetut rajapinnat?
- Mitä synergiaetua voidaan yhteistyöllä saavuttaa ja miten valtakunnallinen yhteistyö tulisi rakentaa?
- Olisiko profiloituminen mahdollista ja kannatettavaa?
- Millainen yhteistoiminta edesauttaa luomuosaamisen kasvua koko ruokaketjussa ja edistää kulutusta ja vientiä?
- Miten tästä eteenpäin?